Az összefogás volt a siker kulcsa

2018.10.05. 14:00

Koccintottak a Nemzeti Vágtán szereplők és a települések képviselői

Ottó Péter polgármester fogadta a zirci városházán a Nemzeti Vágtán sikeresen szereplő települések – Bakonyszentkirály, Csetény, Porva és Zirc – képviselőit, a lovasokat és a térség színvonalas megjelenésében közreműködőket.

Kelemen Gábor

Bakonyszentkirály, Csetény, Porva és Zirc képviselői, a lovasok és a térség színvonalas megjelenítői

Fotó: Kelemen Gábor

A Nemzeti Vágta futamai peregtek a kivetítőről, a résztvevők együtt élték át újra a felejthetetlen pillanatokat. Hevesiné Németh Mariann, a Bakony látványos és színvonalas megjelenését megszervező turisztikai referens meseszerűen foglalta össze a két nap eseményeit, ami a második helyet jelentette a térség számára a standszépségversenyben.

Bakonyszentkirály, Csetény, Porva és Zirc képviselői, a lovasok és a térség színvonalas megjelenítői Fotó: Kelemen Gábor

A meghívást elfogadó vendégeket Ottó Péter polgármester köszöntötte. Országos szinten is egyedülállónak nevezte azt, amit a térség a vágta kapcsán felmutatott, hiszen nemigen volt példa arra a rendezvény tízéves története során, hogy egy kistérségből vagy járásból egyszerre négy település is bejutott volna a legjobbak közé. Majd a riporter szerepébe lépett a városvezető, és egyenként szólaltatta meg a mesés történet főbb szereplőit. A riportalanyok között volt Zirc lovasa, a döntőbe jutó Molnár Gyöngyi és Somogyi József zirci lovas, aki ezúttal Kaposvár színeiben indult. A két versenyző az összes eddigi vágtán részt vett, és ezt csak ketten mondhatják el magukról.

Nagy Zoltán, a Csetényi Tájház vezetője a Vágta Korzón felállított bakonyi sátor installációjának kialakításában játszott meghatározó szerepet, s a remek csapatmunkát emelte ki. Ozsváth Kálmán, a Bakonyi Vágta fő szervezője az összefogás fontosságát hangsúlyozta, ami meghozta az eredményt a térség számára. Csutak Noémi, a tehetséges ifjú énekesnő három dallal örvendeztette meg a közönséget.

Csillag Zoltán, Bakonyszentkirály polgármestere a Nemzeti Vágtát a ló, a lovaglás és a magyarság egyik legszebb ünnepének nevezte. – Felemelő érzés volt, amikor a versenypályán körbevitték a települések zászlóit, majd lehetett a lovasoknak szurkolni. A Vágta Korzón pedig azt láthattuk, hogy a bakonyi sátor a legszebb, a legtöbb vendég erre kíváncsi – idézte fel a még friss emlékeket a településvezető, majd elsőként emel­te poharát a közösen elért sikerre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában