Veszprémi Petőfi Színház

2018.12.23. 11:05

Cziráki Miklós kapta a Bujtor-gyűrűt

Cziráki Miklós színpadi felügyelő és koordinátor kapta a Bujtor-gyűrűt.

Juhász-Léhi István

Fotó: Penovác Károly / Napló

A Veszprémi Petőfi Színház háttérmunkásainak elismerésére – az igazgató, színész-rendező Bujtor István emlékére – Bujtor-gyűrűt alapított özvegye, amelyet idén nyolcadik alkalommal adott át. Tárvezetők jelöltjeiből került kiválasztásra, hogy melyik munkatársukat jutalmazzák a Bujtor István profilját ábrázoló, 24 karátos aranygyűrűvel.

Bujtor Judit köszöntőjében kiemelte: férje számára kiemelten fontosak voltak a háttérben dolgozó munkatársak, ezért is alapította meg ezt az elismerést, amelyet idén már nyolcadik alkalommal adott át. Elmondta, jó érzés, hogy a mai napig ápolják itt azokat a tradíciókat, amelyekért érdemes színházat csinálni. Hangsúlyozta azt is; hálás a társulatnak, mert kevés olyan színház működik, ahol ilyen szinten ápolják a hagyományokat, mint Veszprémben.

Fotó: Penovác Károly / Napló

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója arról beszélt, hogy nagy öröm számukra, hogy Bujtor István emlékét megőrizhetik. Mint mondta, ezen a gyűrűn keresztül minden évben emlékezhetnek hagyományaikra, megőrizhetik és tovább vihetik Bujtor István örökségét. A díjazottal kapcsolatban kiderült, fontos szerepet tölt be a színház életében, elsősorban a színpad nagy szakértője. Komoly felelősséget vállal a háttérből azért, hogy minden este létrejöjjön az előadás.

Cziráki Miklós 1986 szeptemberétől dolgozik a Veszprémi Petőfi Színházban. Először díszítőként segítette a háttérmunkát, majd 25 éven keresztül színpadmesterként tevékenykedett. Rövid ideig műszaki vezetőként, jelenleg pedig színpadi koordinátorként látja el feladatát töretlenül.

Fotó: Penovác Károly / Napló

Az elismerést először 2011-ben Somogyi György fővilágosító, 2012-ben Török Virág kellékes, 2013-ban Petrik Péter lakatostár-vezető, 2014-ben Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető, 2015-ben Nagy Attila cipész, 2016-ban Liszi Zsuzsanna jelmeztáros vehette át, 2017-ben pedig Cziráki János színpad- és zsinórmester kapta a Bujtor-gyűrűt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában