Lelkileg töltődtek fel

2018.12.18. 07:00

Magyarul és németül énekelték a karácsonyváró dallamokat Pápán

A Német Nemzetiségi Önkormányzat jól bevált, s egyre népszerűbb adventi hangversenyére ismét megtelt a Szent József-kápolna.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) hagyományos, immár kilencedik adventi hangversenyét rendezték meg pénteken a Szent József-kápolnában.

A Vajda Péter-lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportjának csöppségei énekelnek Fotó: Laskovics Márió/Napló

A karácsonyra hangoló alkalmon Pillerné Fódi Ilona, a PNNÖ elnöke Ady Endre Karácsony című költeményének első versszakával köszöntötte a közösségi térként is funkcionáló templomot megtöltő közönséget. Fellépett a Vajda Péter lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportja, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, az Éneklő Szülők Kara, valamint a Városlődi Egyházi Kórus. A Munkácsy iskola öt műsorszámmal – előbb zenekar, majd Gőgös Ada tanuló szólóéneke, aztán a diákokból, illetve a nevelőkből álló kórus, végül furulyás énekkar – szórakoztatta a publikumot. Magyar és német nyelven egyaránt felcsendültek karácsonyi dallamok.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola több műsorszámmal is fellépett Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az elnök lapunknak elmondta, adventi koncertjüknek először még a Nagytemplom adott, azóta viszont minden évben a Szent József-kápolna ad otthont. Szokásosan a pápai nevelési-oktatási intézmények nemzetiségi tagozatai szerepelnek, illetve idén két, az indulásnál is jelen volt kórus, az Éneklő Szülők Kara és a városlődi kórus ismét színesítette a rendezvényt. A Gannai Asszonykórus ezúttal azért hiányzott a fellépők sorából, mert nem szerették volna túl hosszúra nyújtani a koncertet.

Pillerné Fódi Ilona elnök és Gőgösné Bakos Adél elnökhelyettes köszöntötte a megjelenteket Fotó: Laskovics Márió/Napló

Pillerné Fódi Ilona kiemelte, a svábok mindig is nagyon hívő emberek voltak. – Az est hozzájárult az adventi lelki feltöltődésünkhöz, hogy boldog lélekkel mehessünk haza. Fontos, hogy ne csak rohanással, vásárlással, hanem elcsendesedéssel is készüljünk a karácsonyra – tette hozzá.

A városlődi kórus utolsó számaként a megjelentek együtt dalolták el a Csendes éjt. A meghitt alkalmat szeretetvendégség zárta, amelyen finom zsíros kenyeret, rétest, forró teát és forralt bort kínáltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában