felújítás miatt

2019.01.25. 07:00

Bezárja kapuit a Laczkó Dezső Múzeum

A felújítási munkálatok miatt a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum főépülete 2019. január 27-ig látogatható, ezt követően közel egy évre bezárja kapuit.

Leitner Vera

S. Perémi Ágota a múzeum Látványkönyvtárának helyiségében, ahol már megkezdődött a felújítás

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A főépület mellett álló Bakonyi Ház előre bejelentkezett látogatók, csoportok számára január 27-e után is megtekinthető lesz, tudtuk meg S. Perémi Ágota múzeumigazgatótól.

A mintegy harmincmillió forint értékű EFOP-támogatási forrásból megvalósuló fejlesztésről S. Perémi Ágota elmondta, célja a közösségi oktatóterek és kiszolgálóhelyiségek korszerűsítése, hogy az épület megfeleljen a XXI. századi elvárásoknak.

S. Perémi Ágota a múzeum Látványkönyvtárának helyiségében, ahol már megkezdődött a felújítás Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Szeretnénk, ha látogatóink komfortosabban éreznék magukat az épületben. Ehhez elengedhetetlen egy szép közösségi tér, ahol bármikor összegyűlhetnek – emelte ki az intézményigazgató, aki elmondta, az előadásoknak gyakran helyet adó Tudástér elsősorban a múzeumpedagógiai foglalkozások helyszíne marad, míg a korábban kevéssé kihasznált, ám ezúttal jelentősen megújuló Látványkönyvtár reprezentatív programokat befogadó és közösségi eseményeknek teret biztosító szerephez jut, ezenkívül modernebb illemhelyekkel, korszerű ruhatárral is gazdagodik az épület.

Mint azt S. Perémi Ágota elmondta, a közel egy éven át tartó felújítások részeként a belső modernizálás mellett energetikai fejlesztések, külső átalakítás, fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere, illetve egy lift kialakítása is tervben van, ám ezek egy további, energetikai megújulást elősegítő, a város által koordinált TOP-pályázat részeként valósulnak meg.

Brányi Mária alpolgármester a várható felújítások témájában tavaly ősszel tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a következő években több olyan beruházást – az energetikai TOP-pályázat vagy a Zöld város program – indít a város, mely javítja a múzeumi munka feltételrendszerét, ezekre a város több mint kétszázmillió forint értékű pályázati forrást biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában