sorsfordítás

2019.01.22. 07:00

Kiállításhoz kapcsolt háziversenyen vetélkedtek a pápai diákok

Értékes nyereményekért vetélkedtek a mezőgazdasági és élelmiszeripari tanulók a paraszti társadalom felszámolásáról szóló tanulmányi versenyen.

Laskovics Márió

A második helyen végzett 13/É csapata – Darabont Mónika, Meiczinger Attila, Szabó Anita, Unger Flóra – keresi szorgosan a helyes válaszokat

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a kényszerkollektivizálások történetéről szóló, a „Sorsfordítás. A paraszti társadalom felszámolása, 1945-1962” című vándorkiállítást tekinthetik meg két héten át az érdeklődők a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban. A tíz tablóból álló tárlathoz rendhagyó történelemóra is kapcsolódott. A látottak-hallottakból hétfőn tanulmányi háziversenyt rendeztek a végzős diákok számára.

Szalóky-Katóné László Mária könyvtárostanár ismerteti a játékszabályokat a Sorsfordítás vetélkedőn Fotó: Laskovics Márió/Napló

Szalóky-Katóné László Mária könyvtárostanár elmondta, a kiállításszervezők – az Agrárminisztérium, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum – kérése volt, hogy végzősök vegyenek részt a vetélkedőn, ezért főleg a mezőgazdasági jellegű szakmákat tanulókat próbálták bevonni. De azért akadt köztük hentes, gazda, gépész, vendéglátós is. A könyvtárostanár megjegyezte, az iskola történelemtanárai komolyan vették az ismeretszerzést, a diákok az ő vezetésükkel tekintették meg a kiállítást, valamint dolgozták fel órákon a tárgyalt korszakot.

A második helyen végzett 13/É csapata – Darabont Mónika, Meiczinger Attila, Szabó Anita, Unger Flóra – keresi szorgosan a helyes válaszokat Fotó: Laskovics Márió/Napló

A vetélkedő lebonyolításáról megtudtuk, hogy a Mezőgazdasági Múzeumtól kapott feladatlapokon olyan feladványok szerepeltek, melyek megválaszolásához a nyolc, négyfős csapatnak a tablókról kellett leolvasni az információt. A három legjobb csapat powerbankot (külső akkumulátor), pendrive-ot és fülhallgatót nyert a könyvcsomagok mellett, a Mezőgazdasági Múzeum jóvoltából. Az értékes nyereményeket Gál Imre igazgató nyújtotta át a legjobbaknak.

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A versenyen a 11/MGP (mezőgazdasági gépész szakközépiskolai osztály) csapata – Csizmadia Dávid, Kalmár Gergő, Pásti Balázs, Vind István – nyerte meg. Második helyezett a 13/É csapata (már szakmával rendelkeznek, kétéves érettségire felkészítő osztály) – Darabont Mónika, Meiczinger Attila, Szabó Anita, Unger Flóra – lett, a harmadik helyen pedig a 12/B csapata (erdész szakgimnáziumi osztály) – Bolla Zoltán, Janó Tibor, Kiss Bálint, Patyi Ádám László – végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában