harmincöt éve alakultak

2019.01.23. 11:00

Koncerttel ünnepelt a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar

Fantasztikus háromórás jubileumi és egyben újévi koncerttel szórakoztatta közönségét a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar.

Tóth B. Zsuzsa

A Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar 35. születésnapját is ünnepelte az idei újévi koncerttel

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Csermák József Rendezvénycsarnokban idei újévi és egyben jubileumi koncertjén közel ezer néző előtt játszott a zenekar Péni Béla karnagy vezénylete mellett. A zenekar érdemeit Dobó Zoltán polgármester méltatta. Ünnepi beszédében a város vezetése nevében megköszönte a szülőknek, pedagógusoknak, hogy a zenekar több mint három évtizeden keresztül olyan tehetségeket adhatott a nemzetnek, akik a zeneművészet terén többszörösen megtérítették a befektetést. – Összefogásuk nélkül nem jött volna létre a mai nap sem. Gyönyörködjünk most a zenében, nem feledkezve azok felelősségvállalásáról sem, akik most valamiért nem lehetnek velünk. A zene sokkal többet jelent ma, ebben a folyton változó világban annál, mint hogy valaki csodálatosan játszik egy hangszeren. Az a fiatal, aki megállja a helyét ebben a zenekarban, sokkal többet tud annál, hogy zenél. Szóljon a taps azoknak a gyerekeknek, családoknak, akik lehetővé tették harmincöt éven keresztül, hogy ilyen kis város ilyen csodálatos zenekart adott a nemzetnek – mondta a polgármester.

A Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar 35. születésnapját is ünnepelte az idei újévi koncerttel Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az elmúlt harmincöt évre Őri Jenő, a Járdányi Pál Zeneiskola igazgatóhelyettese emlékezett és külön köszöntötte a karnagyot. Beszédében sok más mellett szólt a kezdetekről, a sikeres minősítésekről, a hazai és külföldi sikerekről, a zenekar életének fontosabb eseményeiről.

A koncerten Ihászné Zoboki Éva adta át az Ihász József-emlékdíjat, amelyet a Telekom Veszprém kézilabdacsapat szurkolói alapítottak. Idén a zenekar egy tagját, a fuvolista Mersics Lilit támogatják az elismeréssel. A hangversenyen felcsendült a Tell Vilmos-induló, Striczl József IV. Honvédkerületi indulója, Mozart Andante című darabja, Leroy Andersontól a Bugler’s Holiday, Pécsi Józseftől a Mister Petz. A zenekar eljátszotta Verdi Verdiana című darabját, és szokás szerint a humoros betét sem maradt el, ezúttal a három tenor elevenedett meg a zenekari tagok jóvoltából. Hose Marimbasz, Lucano Hagarotti és Placido Hangadó bemutatkozását Latin utcai zene követte, majd Robert W. Smith The winds of Poseidon című darabját játszotta a zenekar. A könnyedebb műfajból ízelítőt adva az együttes Billy Joeltől a Leningradot játszotta, Steven Reinekével A sárkány hegyére, majd Gershwinhez kalauzolta a hálás közönséget, amely több alkalommal vastapssal jutalmazta az előadást.

A koncert zárásaként egyvelegben szólalt meg a Rhapsody in Blue, a S’ wonderful, a The Man I Love, az I got Rhythm, a Summertime és az Oh, Lady be Good.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában