örökzöld melódiák

2019.03.12. 07:00

Mesés nőnapi utazás a dallamok szárnyán Ajkán

Az operettrajongóknak feledhetetlen zenei élményt nyújtott a Sensum Arts operett-társulat nőnapi gálaműsora a művelődési központ színháztermében a minap.

Borsos Renáta

Népszerű operettslágerekkel gyönyörködtették a Sensum Arts operett-társulat tagjai az ajkai közönséget. Az est művészei a fináléban közösen szórakoztatták a közönséget Fotó: Györkös József

A közel húsz éve alakult Sensum Arts hazánk egyik legnagyobb független színházi produkciós alkotóközössége, a hagyományos művészi értékek megőrzése, ápolása mellett a mai, modern látványvilág megjelenítésére is komoly hangsúlyt fektetnek. Törekvésük, mely szerint a lehető legmagasabb színvonalon szórakoztassanak kicsiket és nagyokat egyaránt, az ajkai közönség esetében is célba ért.

A nőnapi operettgála előadóművészei – Mádi Piroska, Köllő Babett, Buch Tibor, Kovács Szilárd – és a lendületes tánckar balettművészei produkcióikkal a boldog békeidők hangulatát idézték, könnyen kizökkentve a közönséget a hétköznapok monotonitásából. A közel két­órás, hamisítatlan operettdallamokat felvonultató előadás mesés zenei utazásra invitálta a közönséget. A méltán népszerű operettdarabok ismert örökzöld melódiái a könnyed elegancia és a humor elemeivel vegyítve teljes szimbiózisban léteztek.

Népszerű operettslágerekkel gyönyörködtették a Sensum Arts operett-társulat tagjai az ajkai közönséget. Az est művészei a fináléban közösen szórakoztatták a közönséget Fotó: Györkös József

 

Kiderült, a 21. században is van létjogosultsága a minőségi, hangulatos, táncjelenetekkel fűszerezett operettjátszásnak. A művészek elő­adásuk alkalmával elrepítették a hallgatóságot abba a sajátos álomvilágba, amelyet ez a zenei műfaj oly sokszor megjelenít. A tradicio­nális operettjátszás részeként bizonyítottak a primadonna, bonviván, szubrett szerepkörökre íródott dallamok. Rendhagyó előadásról lévén szó a magas színvonalú zenei estén a próza is kiemelt helyen szerepelt. Az est házi­asszonya szerepében Fodor Zsóka művésznő tündökölt. Varázslatos személyiségével, a rá oly jellemző humorral minden bizonnyal emlékezetes pillanatokkal ajándékozta meg a nézőket. Szórakoztató, mosolyra fakasztó színházi történetekkel, anekdotákkal gazdagította az amúgy is színes gálaműsort. Az est folyamán Buch Tibor magával ragadó tenorjával a női szívek meghódításáért felelt.

Mindemellett közvetlenségéről, humoros oldaláról is tanúbizonyságot tett, könnyen megtalálta az utat a nézőkhöz. A Ha én rózsa volnék kezdetű népdal előadásába a publikum bátorságból jelesre vizsgázott tagjait is bevonta. A közönség együtt énekelt a művésszel.

A nőnapi operettgálát a műfaj és a művészek iránti elismerés ékes bizonyítékaként a közönség vastapssal honorálta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában