Tűzmadár és fénytündér

2019.04.29. 14:00

Megidézték az erdők mesebeli világát a sümegi hastáncgálán

A Mesél az erdő címmel megrendezett, immár XI. Al Ahram Hastáncgálán látványos koreográfiákat csodálhatott meg a közönség a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban.

Tóth B. Zsuzsa

A látványos gálán részt vevő hastáncosok csoportja

Az est folyamán Mikola Nikoletta tanítványai és vendég előadóik többféle táncstílust bemutatva kalauzolták el a nézőket a mesés Kelet világába. Végh László polgármester köszöntő szavait követően a táncosok megidézték az erdő titokzatos, mesebeli világát. Az esten tűzmadárként színpadra lépett Fehér Barbara, egy samba oriental számmal, Nemesházi Bernadett Nasreen eszközös táncával gyönyörű madarat varázsolt.

A látványos gálán részt vevő hastáncosok csoportja

A házigazda Sümegi Hastánc Egyesület pörgős dobszólóra táncolt és a tavaszt idézte, a Nimfa Orientális Társulat lombjukat hullató fákat jelenített meg. Jámbor Luca fénytündérként lépett fel, az Al-Ahram középhaladó csoporttól tavaszi virágzást idéző táncot láthatott a közönség. Mikola Nikoletta egy erdei patak játékosságát táncolta el, az Ezer Rózsa Kertje Hastánc­csoport a szarvast az erdők királyaként mutatta be.

Az est sztárvendége, Nieto Mercedesz erdei vízesést és misztikus erdőt idézett. Varga Alexandra egy kék madár csábító táncát jelenítette meg, Major-Czafit Boglárka különleges koreográfiával érkezett. Varga Alexandra és a Shaabi hastánccsoport tüzes salsa-dob fúziót adott elő, a Szellőrózsák szitakötőkként táncoltak.

A Sümegi Hastánc Egyesület táncosai tisztító erdei záporesőt idéző modern tánccal érkeztek, az Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoport a Csodaszarvast idézte eszközös koreográfiával.

Nieto Mercedesz és a Nimfa Orientális Társulat közös produkciója hattyúkat jelenített meg, Jámbor Luca és Hoschek Beatrix duója virágzó fát ábrázolt. Kovács Alexandra szóló száma kecses és káprázatos ragadozó madárként jelent meg, Varga Alexandra és Makács Anita duója pedig mint két játszadozó erdei állat tűnt fel, míg a Shaabi hastánccsoport flamenco fúziót mutatott be. Az est különlegessége volt a tapolcai Batsányi Táncegyüttes szereplése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában