hétmérföldes vándorcsizmával tértek haza

2019.05.22. 19:12

Győztek a tósokberéndi Varázslók a mesevetélkedőn

Immáron 23. alkalommal rendezték meg a 7 mérföldes csizmában heted 7 határon át című országos mesevetélkedő döntőjét, melynek idén Hódmezővásárhely adott otthont. Megyénket a tósokberéndi Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 4/A osztályának tanulói képviselték, győztes eredménnyel.

Borsos Renáta

A győztes tósokberéndi csapat Fotó: iskola

Forrás: iskola

A versenyzők Benedek Elek emléke előtt tisztelegtek. Az író születésének 160. és halálának 90. évfordulója alkalmából az általa papírra vetett mesés történetekből a tósokberéndi negyedikesek, a Varázslók csapata készült fel a legjobban. A megyei területi fordulón elért kimagasló eredmény után az országos megmérettetésen végül győzelmet arattak. A Varázslók csapata (Keresztes Adél, Csanádi Zara, Gálovics Emma és Tóth Boglárka) jelesre vizsgázott a döntő megmérettetésén. A megyei versenyhez képest egy új területen is bizonyítaniuk kellett: saját maguk által megírt mesés bemutatkozást kellett előadniuk. A Somlón innen, Dunán túl, mint kristályvölgyi ajkai kislányok az óriások vándorlását dolgozták fel a Giay Frigyes Város a Torna partján című, Ajka múltját bemutató kötetében olvasható néphagyomány alapján. A döntőn így az ország különböző pontjáról érkező gyerekek és felnőttek is megismerkedtek Ajka város megalakulásának legendájával.

A győztes tósokberéndi csapat Fotó: iskola

A gyerekek jutalmul egy hatalmas méretű, hétmérföldes vándorcsizmával tértek haza Tósokberéndre. A győztesnek járó elismerést egy évig, a következő verseny országos döntőjéig őrizhetik. A varázslatos siker érdekében sokat tettek a lányok szülei is, közülük kiemelten Csanádi Barbara, valamint osztályfőnökük, Dallos Gizella.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában