Babák és álomcsapdák

2019.05.09. 11:00

Különleges kiállítás a devecseri kastélygalériában

A könyvtár és a művelődési ház szervezésében A két B. A. címmel rendhagyó kiállítás nyílt a napokban a kastélygalériában. Babos Anita textilművész különleges babáival, míg Barta Andrea horgolt álomcsapdáival a régi idők sok értéket rejtő padlásainak a hangulatát idézték fel a látogatókban.

Borsos Renáta

Gyermekkort idéző alkotások

Fotó: Devecseri Városi Televízió

A két alkotó barát, nem véletlenül választották kiállításuk mottójának Sztevanovity Dusán sorait „…az elveszett játékok életre kelnek, és körbe kigyúlnak a fények…” – utalva közvetíteni vágyott mondanivalójukra.

A kiállításmegnyitón Biróné Bognár Ágnes méltatta az alkotókat. Úgy fogalmazott, a mai zajos világban szükségszerű, hogy a gyermekeknek, de még a felnőtteknek is lételemük legyen a mese, a játék.

Gyermekkort idéző alkotások
Fotó: Devecseri Városi Televízió

Babos Anita alkotóról elmondta, erős akaratával, bohókás személyiségével megragadja az élet minden olyan pillanatát, mely felkelti érdeklődését. Folyamatosan kacérkodik az anyagokkal, keze alatt csodák születnek. Bűbájos babái hűen tükrözik a megálmodott valóságot, figurái színesek, őszinték, mosolyognak.

Barta Andrea kézi horgolással újraálmodott álomcsapdáiról megjegyezte: álmodó buksi fejek mellé, a puha párnák közelébe ajánlja.

Mindegyiknek egyedi története, hangulata és díszítése van. Elűzik a rossz álmokat és megtartják a jókat, kézzel fogható képi világuk mint meseszerű tünemények rabul ejtik a szemlélődőket.

A megnyitón Biróné Bognár Ágnes méltatta az alkotókat (háttérben Barta Andrea és Babos Anita)
Fotó: Devecseri Városi Televízió

A megnyitón Babos Tibor egy-egy tavaszi verset mondott el Várnai Zsenitől.

A jelenlevőket a Vackor Művészeti Modell Óvoda és Mini Bölcsőde néptánccsoportja Bertalanné Poór Beáta és Fábián Anna vezetésével körtánccal örvendeztette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában