Titkok, játékok, szórakozás

2019.05.13. 11:00

Tekervényes feladatokkal lazítottak az Irodalmi Pikniken

A Gizella Napok egyik programjaként rendezték meg a Vass László gyűjteményben az Irodalmi Pikniket vasárnap.

Horváth Virág

Kilián László és Éltető Erzsébet a pontozótábla segítségével kihirdették a győztest

Fotó: Tóth Roland

A Művészetek Háza már két éve töretlenül rendezi meg a programot, amely korábban a Titkok, játékok, szórakozás névre hallgatott. A tekervényes feladatok különböző témaköröket öleltek fel a program során. Az eseményt Kilián László, és segítője, Éltető Erzsébet koordinálták.

A bemelegítő játékban régi, elfeledett szavak jelentését kellett kitalálniuk a csapatoknak. Ha nem sikerült, legalábbis a szókincsük bővült olyan fogalmakkal mint a renegát, petrence, vagy a nyuvaszt. De megismerkedhettek különböző közmondásokkal is, mint az üres kalász fenn tartja a fejét, vagy a magas fának hosszú az árnyéka. Majd következtek a találós kérdések, a közmondások kiegészítése, a most mutasd meg, és a barkóba.

Kilián László és Éltető Erzsébet a pontozótábla segítségével kihirdették a győztest
Fotó: Tóth Roland

A verseny utolsó feladata a csapatépítőkön kedvelt „pletyka” című játéka volt, némi módosítással, ugyanis irodalmi művek hangzottak el.

A különleges vetélkedőn a résztvevőknek minden kreativitására, műveltségére és tudására szükség volt. A feladványok nem voltak megoldhatatlanok, egyik másik mégis sikeresen megizzasztotta a csapatokat. A versenyt a Székfoglalók csapata nyerte végül.

Kilián László, a játék koordinátora elmondta, a későbbiekben szeretnének nagyobb hangsúlyt fektetni az irodalmi művekre a nyelvi játékok mellett. Az Irodalmi Piknikről mindenki győztesként és Vár Ucca Műhely lapszámokkal távozhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában