zene

2019.05.17. 11:00

Tíz nap, harminc koncert a Rozé, Rizling és Jazz Napokon

A balatoni borrégió borászatai, feltörekvő, helyi és országosan elismert zenészek fellépése várja az érdeklődőket a Rozé, Rizling és Jazz Napokon július 5. és 14. között.

Marton Attila

A rendezvényt kilencedszer szervezik meg. Az érdeklődők ezúttal is harminc koncertet hallhatnak a tíz nap során az Óváros téren, ahová több mint harminc borászat települ ki. Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezetője elmondta, a korábbi évekhez hasonlóan csak hazai fellépők adnak műsort, elsősorban a könnyedebb, szórakoztató dzsessz képviselői, emellett teret kapnak olyan társműfajok, mint a blues, a funk vagy a rockabilly is.

Ígéretes tehetségek mellett több helyi és környékbeli együttes – Gyöngyhalász latin zenekar, Swing-swing –, vokális dzsesszmuzsikusok – Gereben Zita, Szűcs Gabi, Szőke Nikoletta – mellett koncertet ad együttesével Harcsa Veronika, Tóth Vera, Pribojszki Mátyás és Malek Andrea. Mészáros Zoltán elmondta, 2020-tól minden évben egy-egy európai borrégió mutatkozik be a tervek szerint a fesztiválon, az EKF évében, 2023-ban pedig számos neves külföldi borászatot látnának vendégül.

Porga Gyula polgármester arról beszélt, a veszprémi kulturális fesztiválok, így a rozé-, rizling- és dzsessznapok sikerének titka, hogy a civilek által kigondolt kezdeményezés – amelyet vállalkozók és az önkormányzat közös együttműködésében szerveznek meg – minden évben valamilyen újdonsággal bővül. Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrár­gazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének elnöke elmondta, először csatlakoztak a programhoz.

A rendezvény az Agrárminisztériumtól is pályázati támogatást remél a lebonyolításhoz.

Újdonság, hogy a fesztiválon többféle proseccót és champagne-t is kóstolni lehet majd a balatoni régió és más borvidékek borai mellett. A látogatókat a gasztronómiai kiállítók jóvoltából sajtok, pástétomok, kürtőskalács és kenyérlángos is várja a rendezvényen, ahol idén először valamennyi tányér és evőeszköz lebomló műanyagból készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában