Ismét mesevilágba röpített a Kabóciádé

2019.06.16. 19:34

Cirkuszi poronddá változott a Kolostorok és kertek

Veszprém A Kabóciádé Családi Fesztivált, Veszprém legnagyobb gyerekrendezvényét idén huszonhatodik alkalommal rendezték meg, és töretlen sikernek örvend több mint két és fél évtizede.

Horváth Virág

Az idei fesztivál témája a cirkusz lett, aminek pár jellemzőjét már a pénteki Kossuth utcai felvonuláson is megfigyelhették a résztvevők, de az igazi csoda a Kolostorok és kertek rendezvényhelyszínen történt, szombattól ugyanis óriási cirkuszi poronddá változtatták a kabócások a területét.

A szombati fesztiválnyitó ceremónián már élvezhettük a gólyalábasok és artisták színes forgatagát és elképesztő mutatványait. Porga Gyula, Veszprém polgármestere megnyitóbeszédében a gyermekeknek jó szórakozást, a szülőknek pedig sok-sok türelmet kívánt.

– A gonosz ellenszere a zene, maradjon is ez mindig így. Veszprémben immár a huszonhatodik alkalommal a várost átadjuk a Kabóciádénak, Habakuk királynak és Boróka királynőnek, akik átveszik a hatalmat a városban egy rövid időre. Szeretném megköszönni a Kabóca Bábszínháznak, hogy huszonhat éven keresztül ezt a hagyományt fenntartották, valamint a színészeknek, akik nemcsak ebben a két napban, hanem egész évben azon dolgoznak, hogy szórakoztassák és felneveljék azt a korosztályt, amely aztán majd úgy fog felnőni, hogy tudja, a zene és a kultúra a gonosz elűzésére alkalmas eszköz – zárta köszöntőjét Porga Gyula.

A Cirko Cirkulusz társulat artistái is bemutatkoztak a veszprémi közönségnek. A cirkusz minden bájával, vidámságával, és nehézségével szembesülhettünk az előadásaikon. A cirkuszi zene mellett a kecsesség, az artisztikus mozdulatok és a hatalmas fizikai erő is megmutatkozott a performanszok alatt.

A szombati és vasárnapi napon rengeteg előadással ismerkedhettek meg kicsik és nagyok a fesztiválon, de többek között kézművessátor, Kabóca Kuckó is várta a gyermekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában