zsűri és közönség döntött

2019.07.20. 22:01

Átadták a Veszprémi Utcazene Fesztivál díjait

A szakmai zsűri elismerését a The Anahit nevű formáció nyerte, míg a közönségdíjas a BrassTime rézfúvós banda lett, derült ki a szombat esti díjátadón.

Marton Attila

A szakmai zsűri nyertese a The Anahit együttes lett, a táblát Csányi Rita frontember tartja Porga Gyula polgármester mellett. A közönségdíjat a BrassTime nevű zenekar kapta

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az elismeréseket a Gizella udvarban adták át. Az utcazenészek mindkét kategóriában egy-egymillió forintos díjazásban részesültek.

A húsz utcazenészt a négy nap során nemzetközi szakmai zsűri értékelte, amelyben a lengyel Krzysztof Maj és a szlovén Pavel Magdić kapott helyet, míg a grémium elnöke Kamau Makumi, a Mary Popkids zenekar frontembere volt. A zsűrielnök elmondta, változatos felhozatalban nehéz döntés volt kiválasztani a legjobbat, elsősorban a fellépő eredetisége döntött.

A zsűri döntése alapján a szakmai díjat a négytagú The Anahit érdemelte ki, az elismerést Csányi Rita vette át Yael Shoshana Cohen énekestől, a fesztiválon szombaton is fellépő Lola Marsh együttes énekesnőjétől. A dark R&B stílust és elektronikát képviselő formáció új klipjére és friss anyagának megjelentetésére fordítja a nyereményt.

A közönségdíjat a BrassTime nevű rézfúvós banda nyerte el, az együttesre több mint négyezer szavazat érkezett. A pénzjutalmat szimbolizáló táblát Porga Gyula polgármester és Dörmer Judit, a rendezvényt támogató és az összeget felajánló bank munkatársa adták át. A Magyar Honvédség Központi Zenekarának művészeiből tavaly alakult zenekar saját szerzemények mellett könnyűzenei slágerek feldolgozásaival aratott sikert.

A szakmai zsűri nyertese a The Anahit együttes lett, a táblát Csányi Rita frontember tartja Porga Gyula polgármester mellett. A közönségdíjat a BrassTime nevű zenekar kapta
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A közönségdíj nyertese kilenc órától muzsikált, míg a szakmai zsűri díját elnyert formáció 23 órától játszik a Kölcsey könyvesboltnál lévő színpadnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában