a kultúra sokszínűsége

2019.09.24. 07:00

Az örmény függetlenségre emlékeztek Veszprémben

Az Örmény Nemzetiségi Önkormányzat és az Örmény Kultúráért Alapítvány szeptember 14-én Veszprémben, az AGORA termeiben ünnepi műsorral emlékezett meg Örményország függetlenségének 28. évfordulójáról.

Jákói Bernadett

Gayane Jaghatspanyan ,Rahmanyinov, Komitas, Babadzsanjan,és mások műveiből adott elő részleteket, ill. kísérte Simonyan Krisztina operaénekest, aki románcokat és ismert operaáriákat énekelt

A megjelenteket Szappanos László képviselő üdvözölte. 1991 szeptember 21-én kiáltották ki a ma független Örmény Köztársaságot. Lakói a határon túl, a képletesen szinte karnyújtásnyira lévő szent hegyet, az Ararátot azonban csak vágyakozva nézhetik a távolból: ott a török hadsereg az úr- mondta el Fodorné Jobbágy Éva, elnökhelyettes.

Az eseményen jelen volt Akopjan Nikogosz elnök, ill. Alex Avanesian, az örmény nemzetiségi diaszpóra megalapítója, aki méltatta a veszprémi örmény önkormányzat kitartó, több évtizedes eredményes munkáját. Kovács Bea fotográfus örményországi útjának életképeit és természetfotóit Rábai Zsanett, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagja mutatta be a vendégeknek, s nyitotta meg a fotókiállítást.

Gayane Jaghatspanyan ,Rahmanyinov, Komitas, Babadzsanjan,és mások műveiből adott elő részleteket, ill. kísérte Simonyan Krisztina operaénekest, aki románcokat és ismert operaáriákat énekelt

Ezután a híres örmény zongoraművésznő, Gayane Jaghatspanyan Rahmanyinov, Komitas,Babadzsanjan és mások műveiből adott elő részleteket, ill. kísérte Simonyan Krisztina operaénekest, aki románcokat és ismert operaáriákat énekelt. A nagy sikerű kulturális műsort gasztronómiai élvezetek követték, a vendéglátók ínycsiklandozó hidegtálakkal kínálták a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában