Testületi ülés

2019.10.02. 16:00

Díjátadóval és könyvbemutatóval színesítették a bakonytamási önkormányzati napot

Testületi ülés keretében köszönt el a polgármester, majd énekműsorral, helytörténeti könyvbemutatóval ünnepeltek, valamint bemutatkoztak a képviselőjelöltek.

Laskovics Márió

Önkormányzati nap keretében emlékeztek meg a rendszerváltás 30., az első szabad választások 29. évfordulójáról szombaton a kultúrházban.

Németh Károly polgármester x év után köszön le a faluvezetésről

A rendezvény ünnepi testületi üléssel kezdődött, melyen Németh Károly leköszönő polgármester a faluért sokat tett személyeknek és egyesületeknek adott át elismeréseket, díjakat. Viszonzásul a hivatal dolgozói nevében Leitner Pál jegyző szívet melengető szavak kíséretében elismerő oklevelet, valamint néhány magánszemély emléktárgyakat adott át lelkiismeretes és áldozatos munkájáért a leköszönő polgármesternek, aki tizenhét évi szolgálat után korára való tekintettel már nem indul a választásokon. Majd beszámoltak a településen végbement változásokról és a rendszerváltás óta eltelt időkről, mindezt kisfilm formájában is megtekinthették az egybegyűltek.

A Bakonytamási helyismereti olvasókönyvet szerkesztője, Németh Tibor könyvtáros-helytörténész mutatta be

Az ünnepi műsorban a helyi énekkar mellett fellépett a felvidéki testvértelepülés, Nagymad község énekkara. Műsorukat úgy állították össze, hogy az a szülőföld szűkebb és tágabb értelmében vett hazaszeretetére emlékeztessen, adta hírül Kovács Enikő, az önkormányzat kulturális felelőse.

A rendezvény ünnepi testületi üléssel kezdődött. Balra Kovács Enikő, az önkormányzat kulturális felelőse

A nagy számú közönség előtt továbbá Németh Tibor könyvtáros-helytörténész bemutatta az általa szerkesztett, nemrég kiadott Bakonytamási helyismereti olvasókönyvet, valamint a polgármester- és képviselőjelöltek mutatkoztak be elképzeléseikkel, terveikkel, lakossági fórum keretében. A rendezvény vendéglátással zárult.

A bakonytamási és a nagymadi énekkarok közös szereplése
Fotó: önkormányzat

– Meghívásunkat elfogadva vendégeink között köszönthettük Mátyus Aliz író, szociológust, a Szélesvíz folyóirat főszerkesztőjét, aki elismerően beszélt községünk példaértékű kulturális és hagyományőrző munkájáról – tette hozzá a kulturális felelős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában