Bor, mámor, szerelem

2019.11.29. 07:00

Hatalmas sikerrel léptek fel a művészek a fűzfőiek előtt

A balatonfűzfői színházi évad utolsó darabját adta elő a Veszprémi Petőfi Színház társulata a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. A bor, mámor, szerelem operettkoktélt telt ház előtt játszották el.

Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter/Napló

A színészek már a kezdetén megalapozták a hangulatot, hiszen finom rozé bort kínáltak a vendégeknek, akik, amikor bementek a színházterembe, már ízelítőt kaptak az operett világából, hiszen Horváth Elemér hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész csodálatos hangulatot teremtett. Mámorító volt hallgatni a hegedű és a zongora páratlan hangját. A két kiváló zenész a színdarab során is együtt élt a színészekkel és a közönséggel.

A balatonfűzfői színházi évad utolsó darabját mutatta be a Veszprémi Petőfi Színház Balatonfűzfőn.
A bor, mámor, szerelem operettkoktélt telt ház előtt adták elő
Fotó: Szendi Péter/Napló

Mi kell egy felejthetetlen estéhez? Bor, mámor, szerelem? Igen! Bepillanthattunk egy kis vidéki fogadó életébe, ahol senki nem az, akinek látszik. A kiszolgálás csapnivaló, ám a hangulat annál vérpezsdítőbb! Vajon hogy alakul a zeneszerző és a primadonna szerelme? Felbolygathatja-e a gazdag földbirtokosnő az eltitkolt házasok életét, s hogy a főszakács el tud-e készíteni egy rántottát?

Minden kiderült, és míg a szálak bogozódtak, a legnagyobb operettslágerek csendültek fel a művészek előadásában, akik rendhagyó módon nem csak a színpadon komédiáztak, hanem a széksorok között is. Mindehhez a talpalávalót egy virtuóz zenekar húzta. A színészek együtt énekeltek a közönséggel, akik folyamatos vastapssal viszonozták a színvonalas előadást.

Fotó: Szendi Péter/Napló

Soha ennyi bérlet és jegy nem fogyott el Balatonfűzfőn, mint most. Bebizonyosodott, hogy a színvonalas kultúrára igény van. A színdarab előtt Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója köszöntötte a nézőket. Elmondta, nagy öröm számára, hogy a három színdarabra (Jövőre veled ugyanitt 1., Hamu és gyémánt – Cserháti Zsuzsa emlékest, Bor, mámor, szerelem) sokan jöttek el. Egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a Déry Tibor-pályázatnak köszönhetően a kormány támogatja azokat a művelődési központokat és művelődési házakat, akik kőszínházakat befogadnak. Ugyanakkor további jó hírrel is szolgált, hiszen akik bérletet váltottak a három fűzfői előadásra, azok a Veszprémi Petőfi Színház egy előadását kedvezményesebb áron tekinthetik meg.

A bor, a mámor és a szerelem átjárta a színháztermet, köszönhető Buch Tibornak, Mahó Andreának, Juhász Illésnek, Keller Jánosnak, Tűzkő Sándornak, Závodszky Noéminek, Váradi Eszter Sárának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában