odaLÖKött KÖLtészet

2019.11.18. 17:30

Ismét a küzdőtéren a veszprémi slammerek

Az odaLÖKött KÖLtészet Slam Poetry Veszprém csapata Vissza a küzdőtérre címmel folytatja nagysikerű Full Kontakt eseménysorozatát, immáron a Terem nevű helyen.

Horváth Virág

A legutóbbi Banzáj Bisztróban tartott Érdeklődés hiányában témájú slam eseményen a csapat jelenlegi vezetője, Tóth Roland arra buzdította társait, hogy merjék kipróbálni magukat más települések más slam poetry eseményein is, hogy a visszajelzésekből épülhessenek. – A nyár folyamán költöztünk át a Dubniczay-palotából a mostani helyszínünkre a havi eseményeinkkel, hiszen a tagjaink és a stílus ezt a környezetet jobban preferálta – mondta el Tóth Roland.

Tóth Roland a Napló kérdésére elmondta, nemrégen a slam poetry oktatásába is belekóstoltak, stílus, előadás és szövegírás workshopot tartottak a veszprémi csapat tagjainak. Emellett pedig folytatják Full Kontakt című eseménysorozatukat is. – A Szigony sajnálatos bezárását követően megszakadt ez az eseményünk, viszont a nemrégen nyílt Terem nevű hely megkeresésére ott tovább folytathatjuk a már huszonhat alkalmat megélt rendezvényünket. Ez inkább a slam „érzésről” szól, ugyanis mindenféle szöveges produkciót szeretettel várunk, akár rap, ének kategóriában is.

Göncz Norbert volt az est házigazdája Fotó: Horváth Virág/Napló

A csapat vezetője hozzátette, szeretnének nyitni az egyetemisták és középiskolások felé is, ennek érdekében bemutatkozó előadásokat is tartanak majd a közeljövőben, de szívesen várják a felkéréseket akár tanórákra is.

Az Érdeklődés hiányában témaversenyen Tóth Szabolcs „Ex” a csapat korábbi vezetője az összesen adható harmincból 28 és fél ponttal első helyezett lett, Lampért Kimberli második, Szalay Marcella pedig harmadik helyen végzett.

Tóth Szabolcs ’Ex’ lett az est abszolút győztese
Fotó: Horváth Virág/Napló

A tíz szavas versenyen szintén Tóth Szabolcs nyert 27 ponttal, Sárfi Bence a második helyen végzett, és Lampért Kimberli szintén dobogós helyet szerzett szövegével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában