Fölszállott a páva

2019.11.05. 07:00

Megyénket képviselik a Tördemic együttes ifjú táncosai

A Tördemic Néptáncegyüttes Pörge csoportja bejutott a Fölszállott a páva 2019 televíziós gyermek népzenei és néptánc tehetségkutató verseny gyermekévadába.

Tóth B. Zsuzsa

A Tördemic Néptáncegyüttes Pörge csoportja bejutott a Fölszállott a páva 2019 televíziós gyermek népzenei és néptánc tehetségkutató verseny gyermekévadába, megyénket egyedüli csoportként képviselik Fotó: táncegyüttes

A csoport bemutatkozó kis- filmjét pénteken este láthatták a nézők a Duna ­Televízión. Amint azt Szabó Csabától, az együttes művészeti vezetőjétől megtudtuk, a több mint száz produkció közül – táncegyüttesek, szólótáncosok, népdalénekesek, népzenészek – tizenkettő néptáncegyüttest juttatott be a zsűri a szeptemberi válogatón az élő műsorra. A táncegyüttes Pörge csoportjának tagjai a Barkóca és a Kukonya csoport tagjai közül kerültek ki, harmincan. Az idén 10. születésnapját ünneplő táncegyüttes büszke arra, hogy a régióban egyedülállóként már másodszor részt vehet a Fölszállott a páva élő műsorában. Előzőleg a Kukonya csoport vehetett részt, amely 2016-ban szerepelt sikerrel szintén ebben a televíziós műsorban.

Az élő műsor négy elődöntőből, két középdöntőből és egy döntőből áll. A zsűri kiválasztja a legjobbakat, de a közönség is továbbjuttathat még produkciókat. Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili a csoport mentorai, akik a 2014. évi Fölszállott a páva nyertes táncospárja. Ők most színpadi oldalról, Császár Dominik dudás zenei oldalról, Szabó Csaba, az együttes művészeti vezetője a tánc és a koreográfia oldaláról segíti a csoportot.

A Tördemic Néptáncegyüttes Pörge csoportja bejutott a Fölszállott a páva 2019 televíziós gyermek népzenei és néptánc tehetségkutató verseny gyermekévadába, megyénket egyedüli csoportként képviselik
Fotó: táncegyüttes

A Pörgék november 8-án, pénteken este 19.30-kor a Duna Televízión kezdődő első élő műsor elődöntőjében a Bakony–Balaton-felvidéki táncos hagyományokat mutatja be, egyetlen csoportként képviselve ezzel Veszprém megyét. Szurkoljunk nekik a középdöntőbe jutásért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában