irodalom

2020.01.30. 11:00

Gyorsított a tempón a várpalotai kreatív írókör

Rendszeresen érkeznek majd vendégelőadók idén a Krúdy Gyula Kreatív Írókörhöz, tudtuk meg a csoport ez évi első foglalkozásán a várpalotai városi könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

Sok újdonsággal készül az Éltető Erzsébet (a kép előterében) vezette kreatív írókör

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Egy pályázati lehetőségnek köszönhetően kezdte meg tevékenységét még 2015-ben a Krúdy Gyula Kreatív Írókör. A csoport tagjai eddig havonta egy alkalommal gyűltek össze a városi könyvtárban, hogy elsajátítsák a kreatív írás elméleti és gyakorlati alapjait, az idei évtől azonban több változás is várható az írókör háza táján, tudtuk meg a napokban tartott évindító foglalkozáson.

– Negyedik éve működik már a klub, s folyamatosan törekszünk az újításra, a foglalkozások jellegét és tematikáját illetően egyaránt. Egy újabb pályázati sikernek köszönhetően gyorsítottunk a tempón, s havonta két alkalommal találkozunk itt, a könyvtárban. Lehetőségünk nyílik több vendégelőadót is meghívni az irodalom valamely területéről, akiknek segítségével tovább fejlődhetnek az írókör tagjai és az érdeklődők. További változás, hogy Budai László, a könyvtár vezetője minden foglalkozáson egy félórás tréninget tart kommunikációból, illetve írástechnikából. Ezek is nagyban segítik az íráskészség fejlesztését, finomítását. Az első alkalommal a magyar nyelv hangkészletéről tartott informatív előadást – mondta Éltető Erzsébet, a városi könyvtár munkatársa.

Sok újdonsággal készül az Éltető Erzsébet (a kép előterében) vezette kreatív írókör
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A Krúdy Gyula Kreatív Írókör vezetője hozzátette, nem titkolt célja, hogy 2020-ban tovább bővüljön az eddig is jól működő csoport, reményei szerint a fiatal korosztályból is egyre többen kapnak kedvet az íráshoz, és csatlakoznak hozzájuk.

Budai László könyvtárvezető rendszeresen tart előadásokat az írókör tagjainak Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Ennek jegyében szervezték meg az írókör idei második foglalkozását, amelynek középpontjában a slam poet- ry volt. Vendégként Baranyai Máté költőt és Somogyi Csaba költőt, slammert köszönthették Várpalotán az érdeklődők január 27-én a városi könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában