Egy színházigazgató élete

2020.02.07. 07:00

Beszélgetéssorozatot szerveznek Herenden köztiszteletben álló személyekkel

A Pesovár Ernő Művelődési Ház felkérésére köztiszteletben álló vendégekkel beszélget Ovádi Péter országgyűlési képviselő az Apicius étteremben. A kormánypárti politikus három beszélgetést tervez az idei évben. Első vendége Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója volt.

Molnár Sándor

A Herendi Estek első rendezvényén Oberfrank Pállal beszélgetett Ovádi Péter (balról jobbra

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Pesovár Ernő Művelődési Ház a Herendi Esteket, amelynek első rendezvényén Ovádi Péter házigazdaként beszélgetett vendégével, a Petőfi Színház igazgatójával.

– Nagyon örültem, amikor a művelődési ház megkeresett ezzel a felkéréssel, hiszen egy új szerepben próbálhatom ki magam és olyan embereket kérdezhetek, akik nagyon tiszteletre méltó életutat tudhatnak maguk mögött. Szerencsém volt, hogy elsőként Oberfrank igazgató úrral beszélgethettem, aki nagyon jó alany volt, és sok mindent megtudhattunk róla. Szerintem nagyon fontos, hogy az emberek egy kicsit belülről is megismerjék azokat, akiket látnak a színpadon, vagy a közéletben. A Herendi Estek ezért is jött létre, hogy egy picit a dolgok mögé nézzünk, és lássuk az embert is egy színházigazgató esetében, és szerintem a mai este erre kiváló alkalom volt – fogalmazott az országgyűlési képviselő a beszélgetést követően.

Az egyórás disputa során kiderült, hogy a színházigazgató honnan indult, hogyan került Veszprémbe, milyen kihívásokat rejt színházat irányítani, de kiderült az is, hogy mit olvasott utoljára, vagy mi volt a kedvenc szerepe. A beszélgetés végén Oberfrank Pál elszavalta egyik kedvenc költeményét, Pilinszky János Introitusz című versét.

A Herendi Estek első rendezvényén Oberfrank Pállal beszélgetett Ovádi Péter (balról jobbra)
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Jászai Mari-díjas, érdemes művész a társalgást követően elmondta, hogy jó érzés volt az est vendégének lenni, mert egyrészt a barátjával beszélgethetett, ugyanakkor felfedhetett magáról olyan dolgokat, amelyeket a közönség nem lát, így viszont teljesebb képet alkothatnak róla. – Talán segíthet mindez abban is, hogy az emberek megértsék, hogy valami mitől olyan, amilyen. Például mitől jó egy színház, mert emögött rengeteg akarat, szándék, vízió és kötelezettség is van – hangsúlyozta a színház- igazgató.

A tervek szerint három alkalommal rendeznek az idei évben Herendi Esteket. Ovádi Péter elárulta, olyan vendégeket hív majd meg, akiknek az életútja tiszteletre méltó. Következő beszélgetőpartnerének Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érseket szeretné felkérni, és szívesen beszélgetne még egy ismert sportolóval is, akiről általában csak az újságokban olvashatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában