Elsöprő siker

2020.02.24. 14:00

Tragikus sorsú családnak gyűjtöttek adományt a balatonfüredi fúvóskoncerten

Hatalmas sikerű, telt házas farsangi koncertet adott Hégely Ákos karmester vezényletével a 85 esztendős Balatonfüred Város Koncertfúvós Zenekara a Balaton Szabadidő- és Konferencia-központban vasárnap, amelynek Bán László televíziós szerkesztő volt a házigazdája. Az esten, amelyen Hári Lenke alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, egy tragikus sorsú családnak adományt gyűjtöttek.

Kovács Erika

20200223 alatonfüred Szabadidő és Konferencia Központ. Farsangi Fúvoskoncert Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A több mint kétórás esten, amelyen többször visszatapsolták a zenekart, megjelentek a helyi közélet, illetve a hazai és a külföldi fúvósok, zenekarok elöljárói, és vendégművészként fellépett Kéri György, az első magyar skót dudás. Az est megható pillanatát adta, amikor a zenekar egy tragikus körülmények közé került családnak gyűjtött adományt az Amazing Grace, a Csodás kegyelem című skót középkori dal előadásával.

A füredi fúvósok Lehár Ferenc Lyuk, lyuk, lyuk című indulójával ütötték meg kezdéskor az alaphangot, miközben Kötél-Kovács József és Szemán Gábor énekelt, és közreműködött a felvidéki nemesócsai Sunshine mazsorettcsoport. A táncosok a most előadott koreográfiával készülnek a dunaszerdahelyi áprilisi versenyre.

A zenekar nagy siker mellett vitte színre mások mellett Philip Allen Sparke 20. századi angol zeneszerző Concert Prelude című művét, és bemutatták Jules Levy trombitára írt Grand Russian Fantasia című alkotását is. Utóbbinál Kecskeméti Nándor, a balatonfüredi koncert-fúvószenekar tagja játszott trombitaszólót, majd a fúvósok kirukkoltak egyebek mellett a népszerű Harry Potter-filmzene anyagából készült válogatással, valamint az Erdélyi indulóval.

A műsor második részében napjaink ismert és sikeres dalaiból adtak elő az énekesek a zenekar kíséretével csokorravalót, így a Caro Emerald holland énekesnő számaiból készült átiratot, és hatalmas sikert arattak a Hungária együttes népszerű slágerei, mint a Ciao Marina, a Rock and roll party, a Limbóhintó és a Csókkirály, majd Szécsi Pál dalai és végül a Radetzky-induló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában