Rászorulókat segítenek

2020.05.21. 16:00

A hatszoros Grammy-díjas Randy Brecker is fellép a Paloznaki Jazzpikniken

Újabb fellépőket jelentett be a Paloznaki Jazzpiknik. Augusztus 20-án a Magyar Jazz Napját ünnepli a Jazzpiknik a Magyar Jazz Szövetséggel közös szervezésben, a jeles alkalomból a hatszoros Grammy-díjas Randy Brecker, az élő jazzlegenda látogat Paloznakra.

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Randy Brecker trombitás, hatszoros Grammy-díjas zenész, maga az élő jazztörténelem. 1967 óta tartó pályafutása, előadói és zeneszerzői karrierje garancia a rock, az R&B és a jazz magasrendű fúziójára, így ő a fúziós jazz legnagyobb képviselője.

A Magyar Jazz Napján a Jazzpiknik további színpadain is szól majd a jazz legjava. Az augusztus 20-i állami ünnepen az egykori Fortuna hangulatát hozza el ismét Dan von Schulz. A Jazzpiknik második napján az ír származású gitáros-énekes, Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band nyitja a Nagyszínpadot. Őt követi augusztus 21-én a világhírű holland szaxofonistennő, Candy Dulfer. Candy zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal is.

A szombati záróestet Zsédenyi Adrienn – többszörös Fonogram-díjas, illetve Viva Comet-díjas -, a magyar könnyűzene egyik legsikeresebb női képviselője nyitja meg. Ismert világslágerek, szving- és jazzklasszikusok jelennek meg Zséda egyedi hangzásában a pikniken.

Az este a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével folytatódik majd. Az énekes a jazz és a soul egyik legnevesebb európai előadója, aki a This Is What You Are című slágerével robbant be a zenei életbe 2006-ban.

Az est megkoronázásaként MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát. Az MF Robots a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait vegyíti energikus, új hangzású zenévé.

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál. Az autizmus sokakat elszigetel a környezetüktől, ez egyfajta spektrumállapot, mely közel 160 ezer embert érint Magyarországon. Az Együtt az Autistákért Alapítvány célja, hogy egy olyan világot teremtsen, amelyben az autisták a legjobb önmagukká válhatnak. A Jazzpiknik szeretné támogatni munkájukat és célkitűzésüket, az első Autista Mintaház – Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában