Gáspár Gábor és Kilián László alkotásai a honlapon

2020.05.14. 07:00

A Covid-19 okozta szokatlan élethelyzeteket mutatják meg az új, nemzetközi projektben

Április végén indult a Europe at Home elnevezésű online projekt, melyben 14 európai kulturális főváros fotóművészei és írói vesznek részt. Az alkotók fényképeken és esszéken keresztül mutatják meg a Covid-19 okozta szokatlan élethelyzeteket.

Napló

Gáspár Gábor veszprémi fotográfus képei is megtekinthetők

Forrás: EKF

Bár világszerte kisebb-nagyobb lazítások mellett újraindulhat az élet, a lakosság nagy része még mindig az otthonába zárva tölti napjait. A kulturális terek nyitására és a tömegrendezvényekre szinte még mindenhol hónapokat kell várni.

A portugáliai Faro, a 2027-es év Európa Kulturális Fővárosa cím egyik várományosa 13 másik településsel karöltve hívta életre a Europe at Home projektet. A részt vevő városok fotóművészeket és írókat kértek fel, hogy képeiken és gondolataikon keresztül láthassuk ezeket a pillanatokat, amikor egymástól elzárva élünk.

A projektben a jövőbeni, jelenlegi és múltbéli Európa Kulturális Fővárosa cím birtokosai vesznek részt. Mivel 2023-ban Veszprém és a Balaton viselheti majd a címet, a www.europeathome.eu oldalon Gáspár Gábor fotográfus képei és Kilián László író alkotása angol és magyar nyelven is megtekinthető. A projekt az indulása után nyílt mozgalommá válik, így bármelyik európai város és magánemberek is csatlakozhatnak hozzá a #europeathome hashtag használatával.

Gáspár Gábor veszprémi fotográfus képei is megtekinthetők
Fotó: EKF

A projektet indító Európa Kulturális Fővárosai: Bodø (Norvégia), Chemnitz (Németország), Eschsur-Alzette (Luxemburg), Faro (Portugália), Kaunas (Litvánia), Leeuwarden (Hollandia), Újvidék (Szerbia), Oulu (Finnország), Piran (Szlovénia), Plovdiv (Bulgária), San Sebastian (Baszkföld/Spanyolország), Tartu (Észtország), Valletta (Málta) és Veszprém (Magyarország).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában