„A Bakony, ahogy én látom”

2020.05.13. 07:00

Megnyílt Kaufmann Ferenc online kiállítása

A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportjának szervezésében megnyílt Kaufmann Ferenc amatőr természetfotós online kiállítása.

Horváth Virág

Forrás: pixabay

„A Bakony, ahogy én látom” című virtuális kiállítás hétfő óta folyamatosan megtekinthető Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportjának honlapján.

Az egyetem Kultúraszervező Csoportja a járványügyi helyzetben is igyekezett a hallgatók, az egyetemi polgárok számára kulturális érdekességeket nyújtani. Mivel erre élőben nem volt lehetőség, így hétről hétre új digitális programokkal jelentkeztek. Április 6-án egyetemtörténeti virtuális kiállítással kezdtek, most, a szorgalmi időszak végén pedig, újabb kiállítással zárják kulturális programjaikat.

A negyvenegy fotóból álló digitális tárlat képei változatosan mutatják be a Bakony szépségeit. A fotók különböző évszakokon ívelnek át a terület flóráját és faunáját sorra véve. A nagytotáltól egészen a makró beállításig megcsodálhatjuk a környezetünk szépségét. Kaufmann Ferenc természetfotós külön figyelmet szentelt kiállítási anyagában a Cuha-völgynek és pataknak. A vadregényes, eldugott, vízmosásokkal tarkított völgy a Magas-Bakony egyik méltán közkedvelt kirándulóhelye a közel négy kilométer hosszú, sziklás völgy, melynek legszebb része a számtalan védett növény- és állatfaj számára menedéket jelentő Cuha-völgyi Kirándulóerdő, illetve – az erdei tanteremmel is büszkélkedő – Tanösvény.

Kaufmann Ferenc virtuális kiállításának szemet gyönyörködtető darabjai bárki számára ingyenesen hozzáférhetők és megtekinthetők a következő linken: https://kultura.uni-pannon.hu/kozerdeku/fototar/kaufmann-ferenc-termeszetfoto-kiallitas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában