Egy csók és más semmi

2020.06.17. 11:00

Olvasópróbát tartottak a Petőfi Színházban

A Veszprémi Petőfi Színház megtartotta a következő évad első nagyszínházi előadásának olvasópróbáját. Az Egy csók és más semmi című operettet októberben láthatja a közönség.

Napló-információ

Forrás: Petőfi Színház

A veszélyhelyzet miatt a tervezetthez képest egy hónappal később kezdődött az új produkció előkészülete, de ez nem befolyásolja a bemutató időpontját, mondta Oberfrank Pál igazgató az olvasópróba elején. – Kényszerűen „előrejött a nyári szünet”, a következő hónapokat kitöltik az elmaradt előadások pótlásai, 21 ezer bérletesünktől kaptunk hitelt. Gazdaságilag úgy lesz kerek az év, ha törlesztjük az előadásainkat a hűséges nézőink felé – hangsúlyozta az igazgató.

Az Egy csók és más semmi című operett olvasópróbája – a darabot októberben láthatja a közönség Fotó: Petőfi Színház

Lendvai Zoltán rendező elárulta, az eredeti darabot állítják színpadra, hiszen sikerült megszerezni a régi kottát. Olyan dalok is felcsendülnek majd a színpadon, melyek még nem hangzottak el hazai színházban. Az Egy csók és más semmi zenés komédiát Halász Imre írta. Zenéjét Békeffi István verseire Eisemann Mihály szerezte. A darab fő mondanivalója, hogy az igaz szerelem legyőzhetetlen. Ha nem is egyenes az út, végül néha beteljesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában