Magyar értékek mozgóképen

2020.12.23. 07:00

Mobilvideó-pályázatot hirdetett az Agóra

Az Agrárminisztérium 2020 márciusában pályázatot írt ki a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására, melyre az Agóra Veszprém Kulturális Központ Világraszóló hungarikumaink a hétköznapokban címmel adta be pályázatát, amelynek részét képezi a diákok számára meghirdetett mobilvideó-pályázat.

Horváth Virág

Forrás: Archív

A pályázat kiírói mobiltelefonnal készített, 5–8 perces kisfilmeket várnak a részt vevő diákoktól.

Az alkotásokban azt kell bemutatni, hogy a fiatalok miként élik meg a hagyományos magyar és helyi értékek jelenlétét a mindennapokban. Mit jelentenek számukra ezek a fontos kulturális brandek. A témaválasztás szabad, lehet bármi a Hungarikumok, valamint a Veszprémi Települési Értéktárban szereplő értékek közül. A diákok szabadon dolgozhatják fel az általuk választott témát, ami lehet az életmódhoz, kulturális örökséghez köthető. A lényeg, hogy magas minőségű alkotás készüljön, mely tükrözi alkotójának a témával kapcsolatos gondolatait. A cél, hogy a pályázók megismerjenek, felkutassanak egy-egy témát, beleássák magukat, tudatosítsák magukban ezeknek az értékeknek a fontosságát, és közkinccsé is tegyék azokat.

A veszprémi és a környékbeli általános iskolák felső tagozatos diákjai, valamint a középiskolák tanulói, 10–18 év közötti fiatalok jelentkezhetnek a felhívásra. A pályaműveket 2021. január 29-ig várják, további információkat az Agóra Veszprém Kulturális Központ honlapján találhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában