magyar kultúra napja

2021.01.22. 16:00

Megkoszorúzták Kölcsey Ferenc szobrát Balatonfüreden

Koszorúkat helyeztek el Kölcsey Ferenc költő, politikus és nyelvújító szobránál a magyar kultúra napja alkalmából, Balatonfüreden az Ady Endre utcában csütörtökön.

Kovács Erika

Kölcsey Ferenc szobránál Schmidtné Kositzky Anett, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit ügyvezető igazgatója (balról), Tóth Györgyi a Lipták Gábor Városi Könyvtár igazgatója, Molnár Judit önkormányzati képviselő és Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója koszorúzott Fotó: Önkormányzat

Idén rendhagyó módon ünneplik Balatonfüreden a magyar kultúra napját. Az érvényben lévő korlátozások miatt csak online-eseményeket rendeznek. Az ünnep keretében balatonfüredi diákok és óvodások a magyar kultúrához kapcsolódó, felvett előadásaikból, alkotásaiból készít összeállítást a Füred Tv, melyet a város honlapján lehet látni. A tisztelet és emlékezés virágait az önkormányzat, valamint a művelődési, és oktatási intézmények képviselői helyezték el Kölcsey szobránál csütörtökön.

Kölcsey Ferenc szobránál Schmidtné Kositzky Anett, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit ügyvezető igazgatója (balról), Tóth Györgyi a Lipták Gábor Városi Könyvtár igazgatója, Molnár Judit önkormányzati képviselő és Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója koszorúzott
Fotó: Önkormányzat

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le, és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában