Pályázat a Pannon Várszínházzal

2021.03.09. 16:00

Befejezések készülnek Petőfi drámatöredékéhez

2023-ban Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz. Ez az év Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója is. Ez alkalomból a Pannon Várszínház meghívásos drámapályázatot hirdetett Petőfi Sándor Karaffa-drámatöredékének befejezésére.

Horváth Virág

Petőfinek utolsó éveiben készült a költő egy drámai töredéke, melynek hőse az eperjesi hiéna, Karaffa. Az egész mű a patetikus politikai torzkép hatását kelti. Petőfi ebben a munkájában utánozza és túlozza Hugo Viktor drámai modorát. A Pannon Várszínház pályázatára érkező pályaműveket öt fős zsűri bírálja el, melynek tagjai: Dobák Lívia dramaturg, Nánay István színikritikus, Blaskó Péter színművész, Géczi János író, költő és Vándorfi László rendező.

A zsűri által javasolt szerzők közül többek között olyan alkotók fogadták el meghívást, mint Dézsi Fruzsina, Garaczi László, Háy János, Márton László, O. Horváth Sári, Terék Anna, Szálinger Balázs vagy Tasnádi István.

A mindössze 15 gépelt oldalnyi töredéket a pályázók szabadon kezelhetik, sem műfaji, sem terjedelmi kötöttséget nem írtak elő számukra. A pályaművek benyújtásának határideje 2022. február 15., eredményhirdetés 2022. március 27-én lesz, a Színházi Világnapon, Veszprémben, nyilvános sajtótájékoztató keretében. A Pannon Várszínház a három díjazott mű egyikét 2023-ban bemutatja, további kettőt felolvasó színház keretében ismerteti meg a közönséggel. A három művön túl a zsűri által megjelölt darabokat a Kalligram Kiadó nyomtatott formában megjelenteti, elektronikus formában pedig a Pannon Várszínház valamennyi magyarországi és határon túli magyar előadó-művészeti szervezet számára elérhetővé teszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában