Először lesz Falumalom nap Kapolcson

A Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet május 24-én, pünkösdhétfőn rendezi meg a településen az első Falumalom napot.

Tóth B. Zsuzsa

A különleges esemény kulturális, ipartörténeti és turisztikai jelentőséggel bíró helyi kezdeményezés lesz – tudtuk meg az egylet elnökétől, Márta Istvántól.

A valahai Szaller malmot (Falumalom) részben önerőből, részben egy TOP turisztikai pályázatból sikerült felújítani, a hétfőn 10 órától 16 óráig tervezett eseményen látványőrlés, kenyér- és langallósütés is szerepel a programok között. A látogatók betekinthetnek az egykoron híres kapolcsi vízimalmok működésébe, történetébe és a Helyi Értéktár kisfilmjeit vetítik.

Márta István a kapolcsi malom megújult épülete előtt. Mostantól működik is a Falumalom Fotó: archív

A Molnárház udvarán helyi és Veszprém megyei mesterek kézműves bemutatókat és foglalkozásokat tartanak. Többek között szakajtó- és kosárfonás, bőrözés, malomjáték készítés, kerámiafestés vár mindenkit. Szabó Csaba kapolcsi származású néptáncpedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere zöldágazást mutat be növendékeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában