Megnyitotta kapuit a Művészetek Háza

A Művészetek Háza Veszprém újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt. Május 13-tól, tegnap óta ismét a megszokott nyitvatartással működik az intézmény: látogathatók állandó gyűjteményei és kiállításai.

Rimányi Zita

Áfrány Gábor, Dohnál Szonja kurátorok és Hegyeshalmi László igazgató Somody Péter festő kiállítását készítik elő

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Modern Képtár Vass László Gyűjteményében a Térmozgások – Movement is Space című tárlatot lehet megtekinteni. A kiállítótérben egyszerre tizenöten tartózkodhatnak. A Dubniczay-palotában Hiszünk a halál előtti életben címmel válogatás látható az Irokéz Gyűjteményből. Itt a kiállítóterekben egyszerre huszonöten tartózkodhatnak. A Várgalériában Szilvásy Nándor Szabadságról madárnyelven című kiállítása látogatható, a kiállítóterekben egyszerre tizenöten lehetnek, akárcsak a Teguláriumban.

Folyamatosan rendeznek új tárlatokat is. Somody Péter Sietni akarsz, de látod, hogy lassú vagy című kiállítása május 21-én, pénteken 18 órakor nyílik a Csikász Galériában, Klimó Károly kiállítása május 29-én, szombaton 11 órakor a Modern Képtár Vass László Gyűjteményének galériájában.

A Művészetek Háza rendezvényei és helyiségei védettségi igazolvánnyal látogathatók. A kiállítások nyitvatartása alatt galériaasszisztenseik maszkban végzik munkájukat. Ezúton kérik a látogatókat is, hogy a terekben viseljenek maszkot, a belépéskor használják a kézfertőtlenítőket. Az intézmény helyiségeinek fertőtlenítésére, szellőztetésére, a megfelelő higiéniai eszközök biztosítására a jövőben is nagy figyelmet fordítanak, beleértve a kilincsek, az ajtó- és ablakfelületek, a kapcsolók, a recepciós pult tisztítását.

Áfrány Gábor, Dohnál Szonja kurátorok és Hegyeshalmi László igazgató Somody Péter festő kiállítását készítik elő
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az intézmény munkatársai elkötelezetten igyekeznek bemutatni a kortárs művészeteket. Céljuk, hogy látogatóik teljes képet kapjanak a művészetek mai helyzetéről, irányzatairól. Fontos nekik a személyes jelenlét, az érdeklődők véleménye és gyakori látogatása. A Modern Képtár Vass László Gyűjteményének Csikász Galériája (Vár utca 3–7. és 17.) október 31-ig vasárnap kivételével naponta 10 és 18 óra között tart nyitva. A Dubniczay-palota Irokéz Gyűjteménye, a Várgaléria, a Magtár és a Tegulárium (Vár utca 29.) hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig, szerdánként 12-től 20 óráig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában