festménykiállítás

2021.06.18. 15:00

Irodalom és képzőművészet Paloznakon

Zongor Gábor festőművész kiállítását nyitja meg Lugossy László szobrászművész Paloznakon, a Szent József Házban június 19-én, szombaton, amit az önkormányzat és a Veszprémi Művész Céh szervezett (VMC).

Kovács Erika

A közönséget Czeglédy Ákos, Paloznak polgármestere köszönti. Kulcsár Ágnes, a VMC vezetője, céhmestere elmondta, nyaranta rendszeresen szerveznek kiállításokat, amikor egy-egy tagjuk mutatkozik be Paloznakon.

Júliusban a várpalotai Farkas István festőművész és Csontos Katalin grafikus, augusztusban Szabó László Zoltán, a Vöröstón élő szobrászművész kiállítását láthatja a közönség.

Zongor Gábornak a mostani az 55. önálló hazai kiállítása lesz, megyénkben eddig 19 településen lehetett látni a műveit. Ezúttal főleg az utazásokkal összefüggő témájú, mintegy 60 festményt mutat be. Munkáira a kommunikatív festészet és az ironikus grafika új dimenziói a jellemzőek. Képei üzenik, hogy az élet szép, de elgondolkodásra késztet. A tárlatot július 14-ig lehet megnézni.

A megnyitó után a veszprémi Vár Ucca Műhely irodalmi-művészeti lap szerkesztői és munkatárasai olvasnak fel műveikből, mások mellett Fenyvesi Ottó költő, főszerkesztő, Kilián László író, szerkesztő, Varga Richárd költő, zenész és Korinek Janka költő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában