Marsi meteoritot is kézbe foghattak a várpalotai diákok

A csillagászat napja alkalmából rendhagyó tanórán ismerkedtek a csillagképekkel, valamint naprendszerünk bolygóival a Vásárhelyi András Tagiskola diákjai.

Szabó Péter Dániel

Nagy Richárd amatőr csillagász tartott előadást a diákoknak

Fotó: Szabó Péter Dániel

Az interaktív tanórákat az intézmény egykori diákja, a Bakonyi Csillagászati Egyesület tagja, Nagy Richárd tartotta az osztályoknak. A vetített képes előadásokon a csillagképekről, azok eredetéről és a velük kapcsolatos legendákról is hallhattak a nebulók, de természetesen naprendszerünk bolygóiról is részletes tájékoztatást kaptak. Közben a Holdról és a Marsról származó kőzetek jártak kézről kézre, majd az iskola folyosójának falait díszítő asztrofotók történeteit is megismerhették a tanulók a Palotai Amatőr Csillagászat vezetőjének jóvoltából.

A Várpalotán is bemutatott Csillag-Képek asztrofotó-kiállítást követően Francsics László, a Magyar Asztrofotósok Egyesülete elnökének (és az alkotóknak) felajánlására a város és környékének iskolái választhattak a kiállított fotográfiák közül. Három iskola élt a lehetőséggel.

Nagy Richárd amatőr csillagász tartott előadást a diákoknak Fotó: Szabó Péter Dániel

A Vásárhelyi mellett a Bán Aladár Általános Iskolába, illetve az Ősi Általános Iskolába kerültek képek, amelyek elegáns keretet kaptak, így szépen díszítik a tanintézmények folyosóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában