Bakonybél

2021.09.27. 07:00

Pilinszky és én

Október 10-én 18.30-tól Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska Pilinszky és én című zenés irodalmi előadását láthatják és hallhatják az érdeklődők a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban.

Juhász-Léhi István

Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. A zenekar mellett időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat, és valami egészen újba kezdeni. Pilinszky János 100. születési évfordulója alkalmából Törőcsik Franciskával, a sokoldalú színésznővel egy vadonatúj zenés irodalmi előadással készülnek, ezzel is kifejezve tiszteletüket a huszadik század egyik legjelentősebb költőjének.

A magyar kortárs irodalmi tradíció egyik alapkövét, illetve az életművel szorosan összekapcsolódó hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közel elektronikával és popzenével az emberekhez. A műsor ősbemutatója a 41. Budapesti Tavaszi Fesztiválon volt április 11-én, a költészet napján, melynek a Kiscelli Múzeum adott otthont. A belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában