Gálaműsor

2021.11.28. 17:10

Élményekben gazdag táncgála a Batsányitól

Tartalmas évzáró gálaműsorral várta az érdeklődőket az idén ötven éves Batsányi Táncegyüttes szombaton este a tapolcai Csermák József Rendezvénycsarnokban.

Szijártó János

Fotó: Bartus Robert Levente

A közel ötszáz fős közönséget Dobó Zoltán köszöntötte. A polgármester a hagyományok őrzésének, ápolásának fontosságáról beszélt, amely az egyén közösséghez való kapcsolódását is meghatározza. Úgy vélte, az advent kezdetére időzített gálaest egyben a karácsonyra való hangolódást is segíti és sokak számára jó alkalom a találkozásra.  

A Batsányi Táncegyüttes az idén ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját. A jubileumi műsort szeptemberben mutatták be, s már akkor jelezték többen a régiek közül, hogy szívesen részt vennének még hasonló programban. Amint azt Bán László művészeti vezető munkatársunknak elárulta, innen jött a mostani gálaest gondolata és címe is: "Van még benne". Szombaton este aztán be is bizonyosodott, valóban volt még benne. A közönség gyakorta felharsanó tapsa jól tükrözte a színpadon látott produkciók színvonalát, a zene, a látvány és a mozgás remek összhatását. A régi táncosok közül nyolc pár lépett fel, és a jubileumi műsor után megduplázódott létszámú óvodás csoport is elnyerte a közönség tetszését. Az évzáró gálaműsorban több régi számot is felelevenített az együttes, volt sárközi gyereklakodalmas, láthatták a jelenlévők a Dél című koreográfiát és az első sorban ülő egykori művészeti vezető, Németh László által koreografált Palotást is bemutatták a régi táncosok.

Az ötven éves Batsányi ezzel az évzáró gálaműsorral különleges és emlékezetes ajándékot nyújtott át a lelkes közönségnek szombaton. Az óvodás csoportot vezető Orbánné Dézsi Éva és Sohár-Kovács Beatrix, a két tánckarvezető, Kiss Bernadett és Buzás Balázs, illetve a művészeti vezető, Bán László, az összes fellépővel együtt mindent megtett azért, hogy ez az este jól sikerüljön. Ahogy az együttest immár több alkalommal kísérő budapesti zenészek is, akik Csasznyi Imre vezetésével húzták a talpalávalót kifulladásig. 

 

Címkék#gála#tánc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában