Lélekerősítő vallomások

2022.01.19. 09:00

Léterő – Erőnlét címmel jelent meg Békefy Lajos professzor kötete

A közelmúltban jelent meg Békefy Lajos református lelkész-teológus, szociáletikus, világvallás-kutató, publicista Léterő – Erőnlét című kötete, mely válogatás szépirodalmi, tudományos, közéleti esszéiből, politikai-etikai témájú eszmefuttatásaiból.

Müller Anikó Hanga

Békefy Lajos professzor előadásai a hazai történések taglalása mellett európai kitekintést is nyújtanak

Forrás: Müller Anikó Hanga

Az írások részben visszaemlékezések, részben jelen életünket meghatározó események elemzései. Taglalják a napjaink életterét meghatározó világjárvány egyházi szolgálati következményeit, az online hitbéli jelenlétet, digitális korunk lelki-etikai-erkölcsi vetületeit, a hazai helyzet mellett európai kitekintéssel. 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes értékelésében kiemelte, Békefy Lajos arra tesz kísérletet, hogy keresztyén válaszokat és megoldásokat találjon az előttünk tornyosuló problémákra kereszténydemokrata szellemben megírt közéleti esszéivel és lírai vallomásaival. 

- Két szó, két határozott, céltudatos, dinamikus és pozitív csengésű kifejezés. E fogalmak egy kötet címében céltudatos, dinamikus szándékot jeleznek. A harmadik évezred első évtizedeiben válságok sorozatát éljük. A gazdasági válságot - amely milliókat taszított létbizonytalanságba - követte a migrációs válság, mely a párhuzamos társadalmak megjelenésével alapjaiban kérdőjelezi meg és teszi kétségessé Európa európai voltát, sőt létét, majd jött a vírusjárvány, mely az egész világot térdre kényszerítette. Húsz év, három világválság. A szerző tiszteli a múltat, a mában él és a jövőért aggódik. A válságok idején is lámpással mutatja az utat, a sötétségben hirdeti a világosságot, Krisztus világosságát - írta Semjén Zsolt. 

Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerület püspöke a reménységből fakadó erőnek nevezte a gyűjteményes kötetet. A Felvidék.ma szlovákiai magyar hírportál egyik szerkesztője, Pásztor Péter elismeréssel méltatta a könyvet. 

- A kötet írásai egy nagy tudású, hitben járó szerző értékes vallomásai. A megnehezedett mindennapjainkban lélekerősítőek e könyv gondolatai. Hitünket és reményünket erősítve a tényleges erőnlét megszilárdításához vezet - írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában