Helyi kultúra

2022.02.26. 07:00

Olvasópályázatot hirdettek

A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekkönyvtára két év után újra meghirdeti az általános iskolások részére az olvasópályázatot.

Tóth B. Zsuzsa

Vasáros Ferencné vezető szerint a cél, hogy a gyerekek olvassanak, írjanak, kutassanak, megtanulják használni a könyvtárt, de a pályázat kitölthető online is. A 2020-as olvasópályázatot félbe kellett hagyni a járvány miatt. Most letölthető változatban készült el a pályázat Szülőföldem szép határa címmel, így az azt kitöltőknek akár el sem kell menniük a könyvtárba. Külön készült feladatlap a második, harmadik, negyedik osztályosoknak, illetve a felső tagozatosok részére. A kisebbek közül a legtöbb pontot elérők a nyári táborba mehetnek, a felsősök pedig könyvutalványt kapnak mondta Vasárosné. 

A feladatok között szerepelnek kérdések a dinoszauruszokról, van szövegértéses feladat, kutatni kell a Magyar Értelmező Szótárban és a wiki szótárban, Tatay Sándor Kinizsi Pál című könyvében, vannak kérdések, amelyek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz kapcsolódnak, a válaszok a honlapján megtalálhatók. 

Nem maradhatott ki a keresztrejtvény és a könyvtárhasználati feladatok sora. A nagyobbak kérdései között híres magyarok és a hungarikumok kiléte szerepel, betűhálót kell készíteni, totót lehet kitölteni, és nem árt ismerni a helyi nemzeti értékeket. 

A pályázat március 31-ig leadható interneten, vagy személyesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában