Kimagasló színvonalú tevékenység

2022.03.25. 13:00

Sajtódíjat kapott az ajkai honismereti kutató

Ajka Város Sajtódíja díszoklevéllel ismerte el az önkormányzat Csendes Róbertné Bosits Ilona Éva tevékenységét.

Molnár Sándor

Forrás: Györkös József

A kitüntetett  honismereti kutatásai, publikációi, a város népszerűsítése, az elért eredmények publikálása terén nyújtott kimagasló színvonalú tevékenységéért kapta  díjat, amelyet a március 24-i képviselő-testületi ülésen vett át Schwartz Béla polgármestertől. 

Csendes Róbertné Bosits Ilona Éva 2013-ban megszerkesztette a Tósokberéndi Hírmondó első, majd a második számát. Az Ajkai Szó című városi hetilap munkatársaként 2014 őszétől tevékenykedik. Tilhof Endrével együtt írták meg a Külön is együtt című könyvet Tósokról és Beréndről, a két település egyesítésének a hetvenedik évfordulója alkalmából. Ajka város hírnevét  a Veszprém Megyei Honismereti Egyesületben és a Honismereti Szövetség folyóiratában megjelenő írásaival öregbíti. Több szervezetben is tevékenykedik, számára a legkedvesebb a Tósokberéndért Egyesület, amelynek az adminisztrációját és pénzügyeit már több mint tíz éve vezeti. Az Ajkai Helytörténeti Klub gondozásában tevékenysége eredményeként jelenik meg évente az Ajkai Századok című helytörténeti folyóirat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában