Őszinte alkotások

2022.05.04. 17:00

A Tapolcai Városi Képzőművész Kör legutóbbi kiállításmegnyitóján a vezető átadta a stafétabotot

A Tamási Áron Művelődési Központban Árnyék mögött fény ragyog címmel nyílt meg a Tapolcai Városi Képzőművész Kör kiállítása.

Tóth B. Zsuzsa

Tihanyiné Bálint Zsuzsától elköszönt az Ajkai Képzőművészeti Egyesület vezetője, Papp Béla is

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A megnyitóra érkezőket az intézmény vezetője, Barczáné Tóth Boglárka köszöntötte. Mint elmondta, a körnek minden évben van egy csoportos tárlata, ahol az elmúlt esztendőben készült alkotásokat mutatják be. Az idei kiállítás azonban rendhagyó, hiszen a kört 12 éve vezető Tihanyiné Bálint Zsuzsa most adja át feladatait, vezetőként utoljára nyitja meg csoportja tárlatát. A szakmai irányítást mostantól Somogyiné Varga Anikó veszi át, a szakkör szervezési feladatait Sütő-Németh Hajnalka.

A leköszönő körvezető a kiállítást megnyitva arról beszélt, hogy a csoport tagjai nagyot fejlődtek, a csúcsra értek az alakulás óta, ezt alkotásaik is bizonyítják.

– Az alakulást követően portrérajzolással próbálkoztunk először, majd rendszeres előadásokon osztottam meg 40 éves pályafutásom tudásanyagát. A megyében alkotó képzőművészeti csoportok kiállításait látogattuk, meggyőződésem szerint azonban leginkább az hatott fejlesztően a tagokra, hogy különféle felvetett témák közül választhattak az alkotáshoz minden évben. Az idei egyik témánk a szeretet volt, amely áthatja életünket. Biztos vagyok benne, hogy egy művészeti produkció minőségét nem a diploma határozza meg, hiszen sok hivatásos alkotóval szemben az amatőrök némelyike világhírnévre tett szert. Mi csak egy kis szakkör vagyunk, de nagy előnyünk, hogy azt festhetünk, amit akarunk, ahogy nekünk tetszik. Nem kell megfelelnünk trendeknek, műítészeknek, alkotásaink lehetnek kimagaslók, középszerűek, de ami a lényeg: őszinték – vallotta Tihanyiné. Hozzátette, hogy bár lehet élni művészet nélkül, de minek? A teremtésnek köszönhetően mindannyiunkban ott van a szikra, alkotunk kerteket, szőtteseket, házakat.  Alkotó emberek vagyunk mind, ezáltal emelkedhetünk a bioszféra fölé, ezért kell szeretni önmagunkat és mindenki mást.

A Tamási Áron Művelődési Központban Árnyék mögött fény ragyog címmel nyílt meg a Tapolcai Városi Képzőművész Kör kiállítása
Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A megnyitón Tihanyiné felolvasta saját, ez alkalomra írt versét, és meghatottan mondott köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a munkáját, akik átveszik a stafétabotot. Tőle pedig elköszönt Dobó Zoltán polgármester, az intézményvezető, a kör új vezetője és az Ajkai Képzőművészeti Egyesület vezetője, Papp Béla. A megnyitón Sajcz Gábor közreműködött tangóharmonikán.

A kiállításon Hergovits Jánosné, Horváth Róbert, Horváth Sándorné, Lázár Jánosné, Nagy Sándor, Somogyiné Varga Anikó, Sütő György, Székelyné Lájer Erzsébet, Szita Szabolcs, Tihanyiné Bálint Zsuzsa, Tóthné Bognár Mária, Vecsei János, Verebélyi Zoltán és Vetsey Károly alkotásai láthatók.

A kiállítás május 31-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában