Kórusmajális

2022.05.19. 13:00

Dalostalálkozót szerveztek a Hangvillában

A Veszprém Város Vegyeskara Egyesület vidám dalos délutánt szervezett a Hangvillában.

Balla Emőke

A VVV Vokál is fellépett a rendezvényen, Erdélyi Ágnes karnagy vezényletével

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Az Éneklő ifjúság és Éneklő Magyarország vasárnapi kórustalálkozón fellépett a Pueri Castelli Gyerekkórus, a VVV Vokál, a Padragi Bányász Férfikórus, a Zirci Városi Vegyeskórus, az Orlando Énekegyüttes és a házigazda Veszprém Város Vegyeskara. 

A kórusok és az elhangzó művek sokszínűsége jellemezte a színvonalas programot, amely a Zene városa – A városlakók zenéje című pályázat keretén belül valósult meg. 

Gyermekek és felnőttek számára mindig öröm, ha egymást meghallgathatják, együtt énekelnek a színpadon és a nézőtéren. Erdélyi Ágnes karnagy vezényletével most is jó hangulatú, vidám délutánt tölthettek együtt az énekesek. 

A négy tevékenységsorozatból álló közösségfejlesztő pályázati projekt egy, az Európai Unió által támogatott kulturális programsorozat egyik állomása. A városi rendezvényeken, hangversenyeken kívül interaktív előadásokat, szakmai mentorprogramokat szerveznek, és megalakult a Z vitamin elnevezésű felnőtt énekes csoport is, mint a muzsikálás egyedi és új formája, ahol a zene mint vitamin fejti ki gyógyító hatását. 

A kórusmajális szervezőitől megtudtuk, Veszprém Város Vegyeskara folyamatosan várja énekelni vágyó dalostársait, próbáit minden hétfőn és csütörtökön este tartja a Hangvillában. Elmondták azt is, a Veszprémi Programiroda Kft. és Veszprém Város Vegyeskara június 3. és 5. között harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar kórusok találkozóját Veszprémben, a részletes programról később számolnak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában