A Szerencsepók győzött

2022.05.09. 18:00

Környezet- és természetismereti vetélkedőt rendeztek Pápateszéren

Tizenkettedik alkalommal rendeztek környezet- és természetismereti vetélkedőt a környék általános iskoláinak Pápateszéren, a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában.

Napló-információ

Forrás: Reflex

A Pápateszéri Általános Iskola és a Reflex Környezetvédő Egyesület meghívására a házigazdák mellett idén a Lovászpatonai Bánki Donát Általános Iskolából, az Ugodi Német Nemzetiségi Általános Iskolából és a pápai Gyurácz Ferenc Evangélikus Általános iskolából érkeztek négytagú csapatok, felkészítő tanáraik vezetésével.
A vetélkedő első részében a csapatok írásos feladatokat oldottak meg Esztergominé Major Tímea tanárnő segítségével. Szünet után a résztvevők gyakorlati feladatokat kaptak négy témakörben. Halbritter András a fa és levélfelismerésben, Nagy Péter a madárfelismerésben tette próbára tudásukat, Horváth Ferenc az év madaráról, Kalas György az újragondolt papírról kérdezte őket.  

Forrás: Reflex

Míg a zsűri pontozott, addig a résztvevők a pápateszéri vízimalmokról kaptak rövid összefoglalót Nagy Pétertől. A vetélkedőn nyújtott teljesítményt a zsűri elnöke, Halbritter András, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának tanszékvezetője értékelte, majd Horváth Ferenc környezetmérnök, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnöke adta át az okleveleket és a könyvjutalmakat. A 12. Pápateszéri Környezet- és Természetismereti Vetélkedő győztese 2022-ben a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános iskola Szerencsepók csapata lett. Tagjai: Mészáros Lili, Varga Vivien, Antal István és Wölfinger Nóra. Felkészítő tanáruk Hajas Ildikó. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában