Emese sikere

2022.05.06. 12:00

Országos második helyen végzett az ajkai diák

Második helyezést ért el Orbán Emese az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen logisztikai technikus kategóriában.

Tisler Anna

Orbán Emese országos második helyezett

Forrás: Györkös József

Emese több mint 60 százalékos eredményt ért el mindegyik vizsgarészből, a teljesítménye miatt mentesül a vizsgák alól, így  már biztos a jeles technikusbizonyítványa. 

Az Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége 13. osztályos diákja felkészítő tanárai Turbán László és Dukai Zsolt voltak. A szakmai gyakorlatot az iskola tanműhelyében és az Ajkai Elektronikai Kft.-nél végezték. 

Turbán László kérdésünkre elmondta, hogy amióta ezt a szakmacsoportot oktatják, többször eljutottak az országos döntőbe, de Emeséhez hasonló dobogós helyezésük a technikusok versenyén még nem volt. A januárban megrendezett területi fordulón logisztikai szakmában az iskolát hatan képviselték, Emese a hatodik helyen jutott az országos döntőbe. A döntő első fordulóját február 25-én Budapesten rendezték, ahova a 314 indulóból 12 tanuló jutott be. Ott négyen értek el olyan eredményt, hogy a Szakmasztár versenyen április 25. és 27. között részt vehessenek a végső megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában