Tündérek világa

2022.06.20. 21:00

A meseolvasást népszerűsítették Hegymagason

Tündérek márpedig léteznek - ez volt a mottója annak a hétvégi rendezvénynek, amelyet a meseolvasás népszerűsítése érdekében rendeztek a hegymagasi kultúrházban.

Szijártó János

A meseolvasás népszerűsítése érdekében rendeztek író-olvasó találkozót a hegymagasi kultúrházban a hétvégén

Forrás: Szijártó János/Napló

Gyurka Miklósné polgármester köszöntőjében elmondta, a Lesencevidék települési összefogásának köszönhetően a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként tarthatnak újabb meskönyv-bemutatót a településen. 
- A Mesekuckó programunkhoz kapcsolódva hívtuk meg a helyben és környékünkön élő írókat, mesemondókat. A mai alkalommal a közel negyven éve Hegymagashoz kötődő nyaralótulajdonost, Kálnay Adél írót, költőt, pedagógust kértük fel, az eredendő cél, a meseolvasás népszerűsítése érdekében - tette hozzá a polgármester asszony.
Az írónő 1983-ban járt először Hegymagason, egy barátnője révén, s azonnal beleszeretett a faluba. Olyannyira, hogy ingatlant vásárolt és onnantól kezdve sok időt töltött itt. Annyira elvarázsolta a falu, a környék és a Szent György-hegy, hogy több meséjében, kitalált világában is felbukkannak itteni helyszínek, szereplők. Erről a felolvasott meserészletek is tanúskodtak. 
A kötetlen, jó hangulatú esten az írónő beszélt az általa teremtett világokról, a tündérekről, s külön érdekességként a részt vevő gyerekek Kálnay Adél A Tündérek éneke című versét is elszavalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában