Művészeti találkozó

2022.06.01. 14:00

Fődíjat nyert a Lovassy Színpad

Április 21-23-ig rendezték a Helikoni Ünnepségeket Keszthelyen, ahol a Lovassy László Gimnáziumot újra nagy létszámú küldöttség - 126 diák és 6 pedagógus) - képviselte.

Juhász-Léhi István

Forrás: Simara László

Schultz Zoltán intézményvezetőtől megtudtuk, a kétévente megrendezésre kerülő, a dunántúli középiskolák legrangosabb művészeti találkozóján az iskola tanulói az idei évben is kiemelkedően eredményesen szerepeltek, a 4. legeredményesebb középiskola lett a Lovassy László Gimnázium. Az iskola diákjai mindenki számára példamutatóan képviselték az intézményt és Veszprém városát a háromnapos fesztiválon. A kategóriánkénti értékelés alapján csoportjaik, egyéni szereplőik 7 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzminősítés mellett 4 különdíjat kaptak, a Lovassy Színpad elnyerte a kategória fődíját.

"A kiváló szereplés mellett  külön öröm volt számunkra, hogy a veszprémi diákok kiváló hangulatban, egymással versengve, de egymást bíztatva, segítve vettek részt a rendezvényen" - mondta Schultz Zoltán, aki hozzátette: az itt kialakult kapcsolatoknak is köszönhető, hogy a Lovassy László Gimnázium szervezésében június 10-én, az iskola udvarán megrendezésre kerülő Nyitott udvar – művészeti pikniken Veszprémből a Vetési Albert Gimnázium diákjai is fellépnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában