Új koreográfiák

2022.06.08. 15:00

Tanévzáró bemutatót tartott a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió

A Veszprémi Petőfi Színházban tartotta 32. tanévzáró bemutatóját a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió. Tartalmas, 43 koreográfiával, Erdélyi Kata vendég táncművész szereplésével, boldogságot sugárzó gyermekekkel teli este volt.

Napló-információ

Negyvenhárom koreográfiát láthatott a közönség a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió tanévzáró gáláján

Forrás: Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió

A Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió – mely a moderntánc oktatás úttörője – 1990 óta tanfolyam jelleggel működő tánciskola Veszprémben a Cholnoky Jenő Általános iskolában, és több környező településen (Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Gyulafirátóton, Zircen, Várpalotán, Balatoncsicsón, Herenden és Hajmáskéren). A növendékek a modern tánc technikákat (graham, limon, kontakt, jazz) a mozdulatművészetet, és a balett alapjait sajátítják el a táncórákon. A stúdió modern tánckoreográfiái mindig alkalmazkodnak a csoport tudásszintjéhez és az életkori sajátosságokhoz. A színpadi táncos mozgáshoz felhasználják a vizualitást, és arra is törekszenek, hogy a táncprodukció ne csak önmagáért való technikai mutatvány legyen, hanem mondanivalóval, történettel rendelkezzen.


Forrás: Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió

A szombati tanévzáró bemutatón az óvodás csoportok, a veszprémi és Veszprém környéki tanfolyami csoportok, a volt tanítványok csapata, az Anyukák-apukák csoport és a versenyzők látványos koreográfiákkal kápráztatták el a lelkes nézőket. A gálaműsor kiemelkedő koreográfiái voltak a Legyezők, a Törzs, a Tűzoltók, az Ilomilo és az Örvény. Az egyéni táncosok közül is sok tehetség mutatkozott be, például Marx Bernadett, Klósz Dorka, Lacó Fruzsina, Benedek Bianka, Bóka Laura, Barabás Szilvia és Horváth Gréta. A művészeti vezető, Kiszelyné Czibik Tünde és az oktatók, Szentes Nóra, Barabás Fanni és Nyári Andrea a két éves kihagyás után újult erővel és lelkesedéssel folytatják a mozgásművészeti stúdió építését és a tehetséggondozást.

Forrás: Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió

A hagyományos érettségizőket búcsúztató ünnepély után a versenyeredmények és a további tervek következtek. A művészeti együttes június 18-án és 19-én részt vesz a Németországi gárda és showtánc Európa Bajnokságon, majd ősszel a Jesolói táncfesztiválon. A nyáron tizenhárom tábor indul a versenyzőknek, ezek az alkalmak komoly szakmai képzést jelentenek és egyben szabadidős programok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában