Elbúcsúztatták a férfikórust

2022.07.29. 08:00

A Jubilate Női Kar a Boldogságdallal köszönt el a Borostyántól

Az Ajkacsingeri Borostyán Férfikar a napokban utolsó fellépését hirdette meg, elbúcsúztak a tagok a hűséges hallgatóktól és a színpadtól.

Tóth B. Zsuzsa

A férfikar utolsó fellépésén már csak négy tag énekelt Petheő Balázsné karnagy vezényletével

Fotó: Györkös József

A Nagy László Városi Művelődési Központban a mostanra már csak négy tagot számláló kórus várta a vendégeket, Petheő Balázsné karnagy vezényletével. Fazekas Ferenc, Beitl Antal, Csizmadia Sándor és Vass Mihály búcsúzott, miközben a közönség soraiban két korábbi tag, Végh István és Kanalas Márton is helyet foglalt, ők néhány éve nem énekelnek már a többiekkel. 
Az önkormányzat nevében Ráczné Németh Csilla, a humán és ügyrendi bizottság elnöke búcsúzott a kórustól. Összegezte a közel fél évszázados tevékenységet, és hangsúlyozta, hogy a kórus életpályája bizonyítja, hogy a dal, a művészet éltető, a zenélés közösséget teremt. Az élmény által adott érzelmi gazdagság egy boldogabb élet lehetőségét nyújtja. Megköszönte a fellépőknek, hogy dalaikkal, elő- adásaikkal segítettek feledni a hétköznapok gondjait, és hogy nemcsak saját örömükre, hanem a hallgatóság kedvéért is olyan repertoárral rendelkeznek, amelyben mindig találni kedvencet. 
Az eseményen a Jubilate Női Kar dalokkal, többek között a Boldogságdallal köszönt el a búcsúzó kórustól Hartinger Nándorné vezénylete mellett. A két kórus tagjait számos közös fellépés emléke köti össze, ez alkalommal együtt is örömmel énekeltek néhány dalt. Olyan műveket, amelyek évtizedek óta összekötik őket, és számtalan hazai, nemzetközi sikert eredményeztek. 
A megható búcsúesten Petheő Balázsné az elmúlt évek eseményeire emlékezett, a sok sikerre és a szomorúságra is, hiszen számos tagtól kellett végső búcsút venniük. A kórusokat Vörös Jánosné kísérte zongorán, Bábics Valéria, a művelődési központ igazgatója verset mondott. 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában