Tartalmas programok

2022.07.31. 14:00

Helytörténet és alkotás a Reguly-múzeum táborában

A zirci Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház első alkalommal tartott kézműves és helytörténeti napközis tábort a helybéli gyerekek számára nemrégiben. 

Rimányi Zita

A táborozók a természettudományi múzeumban is jártak

Forrás: Reguly-múzeum

A helytörténeti kutatások eredményeként az intézmény lehetőséget tudott teremteni arra, hogy Zirc és annak tárgyi-szellemi örökségét minél teljesebben bemutassa. Várostörténeti sétára indultak a diákok, ellátogattak a ciszterci műemlékkönyvtárba, az apátsági templomba, a Bakonyi Természettudományi Múzeumba és a cseszneki várba. A Reguly alkotóházi részlegében pedig a kézműves hagyományokat, eszközöket, a természetes alapanyagokat ismerhették meg. Részt vehettek bőrműves, papírműves, agyagozós, bútorfestős, szövős foglalkozásokon. Emellett csapatjátékokban tették próbára ügyességüket, a feladványok során, például a kötélhúzáskor csoportként kellett helyt állniuk. 

Az alkotóház udvarán kölcsönkapott párakapu biztosított enyhülést a forróságban
Forrás: Reguly-múzeum

Jó volt látni, hogy a vegyes korosztály ellenére a gyerekek kiválóan tudtak együtt dolgozni, alkotni, egymást támogatták – tájékoztatta lapunkat az intézmény, amely segítséget kapott a szülőktől, a közösségi szolgálatos diákoktól, a Zirci Római Katolikus Plébánia Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász önkénteseitől, a Bakonykarszt Víz- és Csatornamű Zrt. pedig párakaput biztosított, ami nagy örömet és enyhülést jelentett a forróságban. 
A programok megvalósítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában