Egy kis zene, egy kis vásár, és nagyon sok bivaly

2022.08.31. 19:00

Kistermelői piac, állatsimogató és tanösvény-látogatás a kápolnapusztai bivalynapon

A rezervátumban ünnepi kedvezményekkel fogadták az érdeklődőket, hiszen idén 25 éve, hogy a terület irányítását a Balaton-felvidéki Nemzeti Park látja el.

Forrás: Kanizsa TV

Egy kis zene, egy kis vásár, és nagyon sok bivaly... – ezzel a szlogennel hirdették meg a programot a szervezők. Nagyon népszerű – különösen a gyerekek körében – a szafari, amikor a látogatók egy terepjáróról figyelhetik meg a bivalyok életét. Az attrakciót a mostani eseményre némileg átalakították, hogy minél többen vehessenek részt rajta. - Amikor a helyszín nyitva áll, alapvetően adott a lehetőség. Ez egy picit más volt, a létszám miatt készültünk rá, hogy két autó menjen forgóban. Azt vettük észre, hogy kilenc-fél tíz magasságától mindkét autó ténylegesen tele volt és kint volt az állatok között. De bárki bármikor jön a későbbiekben, találkozhat teljes testközelből az állatokkal - mondta el Pesti Attila, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sajtókapcsolatokért felelős munkatársa.

Pesti Attila stábunknak elárulta, amikor negyedszázada átvették a területet, a populáció száma meglehetősen alacsony volt. Mára az állomány egyharmada fiatal, így nem csak a jelen, de a jövő is biztosítva van. - Teljesen más volt sok-sok évvel ezelőtt. Egy olyan állományt kellett átvenni, ahol – mint a neve is mutatja –, magának a fajnak a megőrzéséről és az életkörülmények javításáról volt szó. A nemzeti park ezt felvállalta és jelen pillanatban itt ezen a helyszínen, ahol vagyunk egy 100-110-es állomány van, ebből a felnőtt egyed olyan 70-80 létszámmennyiségű és egy olyan 30-40 környéke a borjú fiatal egyed - tette hozzá Pesti Attila. A nap zárásaként az érdeklődők testközelből tekinthették meg a csorda behajtását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában