Koncert

2022.08.16. 17:00

Rézfúvósok a Bitva partján

Nem mindennapi zenei élmény részesei lehettek Németbánya lakói és üdülői az elmúlt hét végén. A Vivo Brass Quintet rézfúvós zenekar országjáró koncertsorozatának 25. állomása volt az apró bakonyi település.

Kiss Albertné/Olvasónk

Forrás: Kiss Albertné

A zenekar 2022 januárjában alakult Érd és vonzáskörzetében élő fiatal művészek formációjaként. Az együttes elsősorban a klasszikus rézfúvós kvintett kamaraformációjára írt darabokat játszik, viszont koncertjeiken megszólalnak örökzöld jazzstandardok, valamint film- és zeneátiratok is. 

Fotó: Kiss Albertné

Németbányán Marcsik Zoltánné Király Ágnes polgármester megnyitója után klasszikus barokk zenével indult a koncert, majd könnyűzenével folytatódott. Felhangzott a James Bond-filmek ismert betétdala és westernfilmek Ennio Morricone által komponált csodálatos zenéje is. Az energikus, vidámságot sugárzó együttes mese- és rajzfilmslágerekkel zárta műsorát. A Vár rád itt egy jó barát című dalt vastapssal jutalmazta a publikum. 

 

 

Címkék#rézfúvós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában