Gyerekek tárlata

2022.10.27. 09:00

Már a világhálón is elérhetők a kapolcsi Művészeti táborban készült alkotások

Már elérhető az interneten az az online kiállítás, amely annak a hatvan gyermeknek az alkotásait mutatja be, akik részt vettek a nyári kapolcsi Művészeti élménytáborban.

Szijártó János

A nyári művészeti tábor résztvevőnek legszebb alkotásaiból tárlat nyílt a világhálón Fotó: Szijártó János

Amint azt lapunkban korábban írtuk, hatodik alkalommal rendezett gyerekeknek művészeti tábort Püspök Anita festőművész, művésztanár, művészetterapeuta. Az idei nyáron három turnusban, átlagosan mintegy húsz, 9-16 éves gyermek lehetett részese a bentlakásos tábor gazdag programjainak. Az ifjú vendégek nem csupán Magyarországról, hanem külföldről, Svájcból, Belgiumból, Németországból is érkeztek.

 


- Az alkotások változatos projektekben készültek, egyedi alternatív oktatási módszer keretében, s ezen keresztül kaptak tapasztalati élményt, kortárs szellemi rálátást az egyes alkotások létrehozásához és számos különféle, kísérletezésre motiváló technikai, eszközbeli instrukciót. Önmagában az alkotás élménye és a tartalmi lényeg tudatosítása a cél, nem feltétlenül az “eredmény”, mégis a szerepeltetett alkotások kiválóan tükrözik a szó szoros és lényegi értelmében vett lelki és szellemi gazdagságot - mondta Püspök Anita. Hozzátette, hogy az idén megvalósult projektek bár eltérőek voltak, de vezérfonalként mindig a természet, a környezet, a klímaváltozás hatásaira helyezték a hangsúlyt, ami a jelen problémák megértését és feldolgozását tűzte ki célul. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában